Karşılaşmanın 7. dakikasında günün etkili ismi Mustafa El Kabir şahsi çabasıyla yarattığı pozisyonda Stancu'ya golü attırdı. Toko, 44. dakikada teslim olmak yok dedi. Funes, 3 puanı getiren golü attı. Karşılaşmanın bundan sonraki dakikalarında Es Es ecel terleri döktü. Ama zor doksan dakikadan 3 puan çıkararak rahat bir nefes aldı.

Ligin 20 haftasında Gençlerbirliği'nin konuğu olan Eskişehirspor haftayı 3 puan ile kapatarak rahat bir nefes aldı. Çok zor geçmesi beklenen karşılaşmada sürpriz yoktu. Gençlerbirliği de, Eskişehirspor da tam anlamıyla puan savaşı verilen karşılaşmada kıyasıya mücadele etti. Gülen taraf Eskişehirspor olurken puanını 20'e çıkardı.

Şok gol

Eskişehirspor, Gençlerbirliği karşılaşmasında Mustafa, Berkay ve Sezgin üçlüsüyle defans bloğunu kurarken, sol kanatta ise Özgür Çek görev yaptı. Sık sık Mustafa El Kabir ile karşı karşıya gelen Özgür karşılaşmanın 7. dakikasında bu futbolcuyu durduramadı. Özgür'ün yardımına gelen Sezgin'de bu futbolcuyu durduramayınca, El Kabil boş pozisyonda bulunan Stancu'yu topla buluşturdu. Stancu boş kaleye attığı golle Gençlerbirliği'nin 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası toparlandık

Gençlerbirliği. Golü sonrasında Eskişehirspor rakip yarıo alanda daha fazla görünmeye başladı. Özellikle Funes ve Onur bu dakikalarda Eskişehirspor adına en iyi performans sergileyen futbolcuların başında yer aldı. Rakip kaleye yüklenen Eskişehirspor'da Skibbe'nin tek transferi Toko Eskişehirspor'a beraberliği getiren golü kaydetti.

Toko'dan şık gol

Eskişehirspor'un Rakip kalenin sağ tarafından Sisokko ile kullandığı korner vuruşunda ön direğe hareketlenen Sezgin topu kafayla geriye düşürdü. Onur'un Toko'nun indirdiği topta Toko sert ve düzgün vuruş ile Eskişehirspor'u beraberliğe taşıyan golü kaydetti. 44. dakikada gelen bu golün hemen ardından gelişen Gençlerbirliği atağında Stancu'nun şutu önce direkten döndü. Ardından tekrar şut çeken Stancu'ya bu kez Boffin dur dedi. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik skor ile sona erdi.

Gençler hızlı başladı

Karşılaşmanın ikinci yarısına yine etkili başlayan taraf Gençlerbirliği oldu. 47. Dakikada gelişen ani Gençlerbirliği atağında ceza sahası içinde topla buluşan Mustafa El Kabir topu Özgür Çek'ten kurtardıktan sonra yaptığı sert vuruş ile Eskişehirspor kalesini yokladı. Bu pozisyonda günün başarılı ismi Boffin, El Kabir'in şutunu çelmeyi başardı.

Funes kafayı kullandı

Günü Eskişehirspor adına en başarılı ismi olan Funes Mori 49. Dakikada Özgür Çek'in yaptığı güzel ortayı şık bir kafa vuruşuyla tamamlayarak Eskişehirspor'u 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Bu dakikadan sonra oyunu kendi yarı alanında kabul eden Eskişehirspor, kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Ancak rakibin baskısı her geçen dakika arttı.

Boffin 3 puan dedi

Gençlerbirliği karşılaşmanın özellikle son 20 dakikasında Eskişehirspor yarı alanında oldukça etkili oldu. Kapanan Eskişehirspor ceza alanını zorlayan Gençlerbirliği 80. dakikada etkili oldu. Berat Tosun'un pasında ceza alanında topla buluşan Landel'in şutuna başarılı bir hamlede bulunan Boffin alınan 3 puanın baş mimarlarından biri oldu.

Editör: TE Bilisim