Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile 30 büyükşehir ve Zonguldak'a özel araç giriş-çıkışları yasaklanmıştı.
SIKI TAKİP
Yaklaşık 2 hafta önce yayınlanan genelge ile Eskişehir'de, şehre giriş ve çıkışlar sıkı bir şekilde denetlenmeye başlandı. Kontrollerde ise, özel izin alan sürücülerin dışında diğer araçlara izin verilmedi. Ayrıca yük taşımacılığı yapan tır ve kamyonlar ise tek tek durdurulup, sürücülerin ateşleri ölçülerek kayıtları yapıldı.
TAM TEDBİR
Yaşanan süreçte, araçların kente kaçak giriş veya çıkış yapmak için tali ve bağlantı yolları kullanımının engellenmesi için de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tam tedbir aldı. Eskişehir-Bursa, Eskişehir-Kütahya karayolları üzerindeki uygulama noktaları öncesi mevcut bağlantı yollara bariyer çekilerek kapatılırken, ekiplerin çalışmaları havadan da görüntülendi.
MİNNETTARIZ
Yapılan uygulamalar hakkında konuşan bir tır sürücüsü, 'Jandarma ekiplerimiz bu konuda başarılı çalışmalarını sürdürüyorlar. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Uygulamaların tam manasıyla yapılmasından dolayı minnettarız' ifadelerini kullandı. Bir başka sürücü ise, 'Jandarma ekiplerinin çalışmalarından memnunuz. Çok iyi yapıyorlar. Kısmet olursa Denizli'ye gideceğim. Jandarmamıza çok teşekkür ederiz' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim