Törene, eğitime katılan kadın çiftçiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt'ün yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Nejat Gamzeli, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış, daire amirleri, belediye başkanları, ziraat odaları başkanları ve Eskişehir çiftçileri katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında tarımda çalışan kadınların geldiğini söyledi.

Söğüt, 'Kadınlar tarımsal işlerde üreten, değerlendiren, pazarlayan, ev içi rolleri açısından da önemli yere sahiptir. Ülkemizde esas işi tarımsal faaliyet olan çiftçi kadınların oranı yüzde 47,2'dir. Amacımız, kırsalda yaşayan kadınlarımıza üretimin her aşamasında katılma bilinci vermek, karar verme ve uygulama konusunda etkinliğe sahip olma yeteneği kazandırmaktır. Kadın çiftçilerimizin bilinçlenip güçlenmesi demek, kırsal kalkınma demek olacaktır. Bu amaçla, Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında Kadın Çiftçi Eğitimi işbirliği protokolü imzalanmıştır. Sivrihisar, Günyüzü, Beylikova, Çifteler, Odunpazarı, İnönü ve Mahmudiye ilçelerimizde bu eğitimler yapılmış ve toplam 240 Kadın Çiftçimiz eğitilmiştir' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim