Panelde konuşma yapan Platform Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, en fazla cinayetin kadının kendi hakkı ve özgülüğü için istediği ayrılma ve boşanma talebi karşında yaşandığını ifade ederken, ' Toplumsal bir sorun olduğunun anlaşılması gerekiyor. Cinayetlerin önüne geçilmesi için cezaların caydırıcı nitelikte olması gerekir' dedi.

Son 5 yılda işlenen kadın cinayetlerinin analizini yapmak için ilgili kurumlardan veri istediklerini belirten Tav, bu kurumların kendilerine çelişkili bilgiler verdiğini iddia etti. Tav, ' Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kendilerinde böyle bir kayıt olmadığını söyledi. Emniyet müdürlüğü henüz böyle bir sistem kurmadıklarını belirtti. İçişleri Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yönlendirirken, jandarma komutanlığı bu tür kayıtları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gönderdiklerini ifade etti. Bu yüzden bu analizleri biz yaptık' dedi.

İşlenen kadın cinayetlerinin basında üstü kapalı olarak magazinsel bir şekilde yer aldığını ifade eden Tav, yaptıkları mücadeleler sonucu kadın cinayetlerinin 3'üncü sayfa haberi olmaktan kurtardıklarını söyledi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim