Şehrin kadın çalışmaları yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya getiren Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, okul öncesi eğitimin tam gün olması ve kadının iş yaşamında güçlendirilmesi adına çalışmalar başlattı. Toplantıya, CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün, Kadın Platformu Kurucu Başkanı Seyhan Büyükerşen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarından kadın temsilciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, '25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü' kapsamında kadının iş yaşamında güçlendirilmesi adına okul öncesi eğitimde anaokulu ve ana sınıflarında eğitimin yaygınlaştırılması ve tam güne çıkarılması hususlarında çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise, kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarının ortak bakış, ortak talep ve duyarlılık temelinde bir araya getirmekten çok mutlu olduklarını ifade etti.(İHA)

'

Editör: TE Bilisim