Kadın Üretici Ürün Satış Noktası haftada üç gün olmak üzere Özdilek Sanat Merkezi, Batıkent Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde (Avlulu Çarşı arkası) hizmet veriyor. Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticilere ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı satış noktasından alışveriş yapan vatandaşlar, doğal ürünlere ulaşmaktan ve üretici kadınların desteklenmesinden dolayı memnun olduklarını ifade ediyor.
ÇOK MEMNUNUM
Gıda mühendisi olan ve Kadın Üretici Ürün Satış Noktasında alışveriş yapan Kevser Erdoğdu, satılan ürünleri doğal ve fiyatlarının uygun olduğunu söyledi. Erdoğdu, 'Alışverişimi sürekli buradan yapıyorum. Ben gıda mühendisiyim. Organik gıda ile ilgili de eğitim aldım. İnsanların sıcaklığı da zaten ayrı güzellik. Ayrıca piyasadaki fiyatlarla burası kıyaslanamaz, burası çok ucuz. Gıda mühendisi olarak çok memnunum' ifadelerini kullandı.
ÖNEMLİ GETİRİ
Pazar alışverişini her hafta kadın üreticilerden yaptığını ifade eden Fuat Çiftçi, 'Her hafta buraya uğruyoruz. Burasının çok faydalı olduğunu düşünüyorum, hem kadın üreticiler için hem de taze ürünler buluyoruz. burası pazara göre çok daha sağlıklı çünkü büyük kalabalıklar oluyor. Burası daha sağlıklı. Günümüzde malum işsizlik de kötü bir sorun, hane halkına önemli getirisi olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.
Kadın Üretici Ürün Satış noktasında satış yapan kadınların ürünleri, saatler içinde tükeniyor. Projeye katılan kadınlar da emeklerini kazanca çevirdikleri için çok mutlu olduklarını söylüyor. HM
Editör: TE Bilisim