Eskişehir Demokratik Kadın Platformu (EDKP) üyesi kadınlar, pandemi döneminde kadına karşı şiddet olaylarındaki artışın tolere edilebilir düzeyde olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı protesto etti. Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan kadınlar, Bakan Yanık'ı kadınlardan özür dilemeye ve istifaya davet etti.
'BAKAN İSTİFA ETMELİ'
Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan ve 'Kadına yönelik şiddet tolere edilemez' diyen Eğitim Sen Eskişehir Şube Kadın Sekreteri Özge Akgül Ayaz, 'Kadın düşmanı politikaların ve saldırıların yarattığı sonuç, daha fazla kadının şiddete uğraması, öldürülmesi, daha çok çocuğun istismar edilmesidir. Derya Yanık'a buradan sesleniyoruz: Kadına yönelik şiddeti münferit ve meşru gören anlayışınıza ve kadın düşmanı politikalara biz kadınların daha fazla tahammülü kalmadı! Kadına yönelik şiddet tolere edilemez! Bizim bir kişi daha eksilmeye tahammülüz yok! Yaptığınız açıklamaları savunmak yerine, kadınlardan özür dilemeli ve derhal istifa etmelisiniz' dedi.
MÜNFERİT DEĞİL POLİTİK
Kadına yönelik şiddetin münferit değil politik olduğuna dikkat çeken Ayaz, 'Bu şiddeti önlemenin en önemli yoluysa şiddete karşı toplumsal ve bütünlüklü politikalar üretmekten geçer. İstanbul Sözleşmesi tüm maddeleriyle etkin bir şekilde uygulanmalı, caydırıcı yargı kararlarıyla cezasızlığa son verilmeli ve yeterli sayıda sığınma evi açılmalıdır. Biz Eskişehirli kadınlar olarak, kadına yönelik şiddetteki artışı tolere edilebilir olarak gören zihniyete karşı, İstanbul Sözleşmesi'nden haklarımızdan, hayatlarımızdan, eşit ve özgür yaşam mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Kadına yönelik şiddeti de, şiddeti meşrulaştıran zihniyeti de tolere etmiyoruz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim