ESGİAD Kadın Platformu Başkanı Banu Ayaz ile Yönetim Kurulu üyeleri, Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu başkanlığındaki KA-DER Eskişehir Şubesi Yönetimi'ni ağırladı. ESGİAD Kadın Platformu Başkanı Banu Ayaz, Türkiye'nin en önemli toplumsal sorunlarından birinin 'kadına şiddet' olduğunu söyleyerek, bu konuda birlikte yol alabileceklerini ifade etti.

Neredeyse her gün bir ya da birkaç kadının cinayete kurban gittiğini, darp edildiğini, taciz veya tecavüze uğradığını anımsatan Başkan Ayaz, 'Ne yazık ki şehrimizde de kadına şiddet olayları yaşanmaktadır. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyor ve mutlaka sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda çalışma yapması gerektiğine inanıyoruz' dedi.

KA-DER Başkanı Köşgeroğlu da, Türkiye'de kadın cinayetlerinin yüzde 400 arttığına dikkat çekti. Köşgeroğlu, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için her türlü işbirliğine açık olduklarını bildirdi.

Başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri, kadına şiddetin önlenmesi için ortak çalışma yapılması, etkin projeler üretilmesi amacıyla bayram sonrası yeniden bir araya gelmeye karar verdi.(HM)

Editör: TE Bilisim