Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticilere ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı kadınların el emeği ürünleri Eskişehirlilerin beğenisini topluyor. Perşembe günleri Özdilek Kültür Merkezi'nde, cumartesi günleri ise Batıkent Belde Evi bahçesinde açılacak satış noktası ile emeklerini kazanca dönüştüren üretici kadınlar da projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirtiyor.
MİNNETTARIZ
Kadın üreticilerden Hatice Benlikaş, 'Burada olmak ve ürettiğimizi, emeklerimizi değerlendirebilmek çok güzel. Özellikle Ahmet Ataç Başkanımıza minnettarız, onun sayesinde kendi ayaklarımızın üzerinde duruyoruz, para kazanıyoruz' dedi. Satılmışoğlu Mahallesi üreticilerinden Safiye Bayraktar ise 'Kadın olarak bir şeyler başarabilmek çok güzel. Biz köyde olduğumuz için koronadan pek etkilenmedik. Ürünlerimiz henüz yetişiyor. Tarlada da ürünlerimiz var, ilerleyen günler de onlar da burada olacak' diye konuştu.
VATANDAŞ SEVİYOR
Tepebaşı Belediyesi Kadın Üretici Ürün Satış Noktası'nı ziyaret ederek alışveriş yapan kent halkı da projeyi beğendiklerini ve desteklediklerini söylüyor. Nevin Odabaşıoğlu severek alışveriş yaptığını söyleyerek, 'Burayı geçen seneden de biliyorum, çok hoşuma gidiyor. Kadınların desteklemesi de çok güzel' dedi. Ayşe Saltuk isimli vatandaş ise 'Kadın üreticilerimizi geçen seneden biliyorum, yeniden açıldığını duyunca hemen geldim' diye konuştu.
ÜRETİM ÖNEMLİ
Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Yürütme Kurulu Başkanı Çetin Toraman ise koronavirüs döneminde gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Toraman, 'Pandemi sürecinde kimse altın almaya, elbise almaya koşmadı. Hemen marketlere koşup yiyecek bir şeyler almaya koştu. Bu da gıda üretiminin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu' sözlerini kullandı.
HER PAZAR
Ayrıca Tepebaşı Belediyesi'nin Eskişehir'in ilk ve tek ekolojik pazarı olarak 2010 yılında Eskişehir halkıyla tanıştırdığı Ekolojik Pazar, 14 Haziran tarihinden itibaren her pazar, Batıkent Belde Evi bahçesinde hizmet verecek. HM
Editör: TE Bilisim