Tepebaşı Belediyesi ve Lions Klüpleri tarafından 'Kadına Şiddet ve Çocuk İstismarına Hayır' paneli düzenlendi. Sanatçı ve Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent, Psikolog Emine Coşkun Sarılar ve Avukat Betül Öztulum panele konuşmacı olarak katıldı. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panel öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Haluk Levent, sadece 8 Mart'ta değil her zaman kadınların yanında ve destekçisi olduğunu belirtti.
SESLERİNİ ÇIKARSINLAR
Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını ve buna yönelik artık ciddi çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken levent, 'Birçok kadın maalesef yuva bozulmasın, birlik bozulmasın, düzen bozulmasın, çocuklarımızın durumu var diye susuyor. Belki beş kat, on kat bu sayılar. Kesinlikle şikayet etmiyor, karakola gitmiyor. Halbuki çocuklarının geleceği, kendi düzeni için bunu yapmak zorunda. Sadece kocadan, evden ayrılmak ya da o evde zulüm görmek diye ayrılmak değil aynı zamanda ağır şiddetten bahsetmiyorum ama hafif şiddette dahi kocanın bin kere özür dilemesine belki de kadının bir şans daha vermesine sebep olabiliyor. Kadınlarımız şikayete gitmeli. Şiddet gören tüm kadınların yanındayım. Bizler Ahbap platformu olarak da yanlarındayız. Bizler cesaretli olmalarını istiyoruz. Aman bana, yuvama bir şey olmasın diye değil, öncelik aşamasında insan onuru, çocukların onuru vardır. Onun için seslerini çıkarmasını istiyorum' dedi.
ÇOCUĞUN IRKI OLMAZ
Sınırda yaşanan mülteci sorununa da değinen ve çocukların ırkının olmadığını, mutlaka tüm çocuklara kucak açılması gerektiğini söyleyen Levent, 'Sınırdaki manzaraları gördüğümüzde oradaki çocukların durumuna çok üzüldük. Oradaki çocuk ve bebeklere su ve mama desteği verilmesini istedik Ahbaplar olarak. Ama çok tepki aldık. 'Siz onları besliyorsunuz' dediler. Bu değil. Biz sınırda yanı başımızda olan çocuklara bakmıyorsak, çocuğun ırkı, dini, milleti olmaz. Çocuk o. Küçücük bir çocuk. Onun suçu yok. Diyorlar ki bu kadar doğurmasalardı ama doğmuş. Doğurmasaydı diyerek küçücük çocuklara böyle acı çektirmek, onları görmezden gelmek gerçekten geldiğimiz son nokta. Bizler onların tedavisi için, su, mama, bez ihtiyacı için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü biz insanız. İnsan onuru her şeyden fazladır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim