Gezi ile Hanlı kadınlar, Bedriye Berber Engin'in, 8 yıl önce okuduğu bir kitapta Afrika'da yoksul bir köyün turizmle değişen kaderinden etkilenmesi ile Bilecik'te çiftçilik yaparken köyünde ev pansiyonculuğunu nasıl karar verdiğini dinledi. Kurşunlu köyüne düzenlenen gezide köyü gezen kadınlar Bedriye Hanım'dan, evlerin düzenlenmesi ve misafirlerin ağırlanması gibi konularda bilgi aldı.
CESARET VERECEK
Eskişehir'den gelen misafirlerini güler yüzü ile karşılayan Bedriye Berber Engin, ev pansiyonculuğuna başladığı ilk yıllarda tek başına olduğunu belirtirken, Hanlı kadınların yanında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Han Belediyesi, ESOGÜ'nün olmasının çok büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Bu işe başlarken kendisinin örnek alabileceği hiçbir model olmadığını da sözlerine ekleyen Bedriye Hanım, 'Buraya gelerek ev pansiyonculuğunu yerinde incelemek sizlere daha büyük cesaret verecektir' dedi.
ADIM ATILACAK
Ev pansiyonculuğunu yerinde gören Hanlı kadınlar ise eğitimlerin ardından düzenlenen teknik gezi için yetkililere teşekkür ederek, 'Han ilçesinde ekolojik turizmin yanında Yazılıkaya gibi tarihi yerlerde bulunuyor. Bizlere bu konuda eğitimler vererek ilçemizi geliştirme konusunda cesaret verdiler. Bizler de bu konuda aldığımız eğitimler sayesinde Han ilçemizde ev pansiyonculuğuna adım atacağız' dedi. HM
Editör: TE Bilisim