Eskişehir'deki dört kadın kooperatifi, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun öncülüğünde proje hazırlayarak Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan Kooperatiflerin Desteklenmesi (KOOP-DES) Hibe Programı'na başvuru yaptı. Projeleri kabul edilen İnönü İlçesi Hünerli Ev Kadınları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Eskişehir Kadın Eli Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Eskişehir Başka Bir Okul Mümkün Eğitim Kooperatifi, Her Ev Bir Atölye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi 200 bin TL'ye kadar destek almaya hak kazandı.
İMZA TÖRENİ
Toplam 200 bin liraya kadar destek almaya hak kazanan kooperatiflerle Ticaret İl Müdürlüğü arasında imza töreni gerçekleştirildi. ETO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elif Gürkaynak ve destek almaya hak kazanan kadın kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.
GURUR DUYUYORUZ
Törende konuşan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elif Gürkaynak, kadın girişimcilerin proje yazmalarına ve 200 bin liraya kadar destek almalarına öncülük etmekten gurur duyduklarını söyledi. Program sayesinde kooperatifler için gerekli olan ekipmanların tedarik edileceğini hem de tanıtım ve pazarlama konusunda destek verileceğini belirten Gürkaynak, destek için Ticaret Bakanlığı'na ve Eskişehir Ticaret Odası'na teşekkür etti. Türkiye'nin ve Eskişehir'in daha çok refaha kavuşmasının yolunun girişimcilikten geçtiğini belirten Gürkaynak, girişimciliğin daha çok geliştirilmesi için çaba gösterdiklerinin altını çizdi.
EN ÇOK DESTEK ALAN İL
Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, Ticaret Bakanlığı'nın kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi amacıyla KOOP-DES Hibe Programını başlattığını belirterek, program dahilinde Eskişehir'in dört kooperatif ile en çok destek alan illerden biri olduğunu dile getirdi. Destek için doğru projelendirmenin önemine dikkat çeken Kürkçü, İl Kadın Girişimciler Kurulu'nun bu anlamda çok doğru bir süreç yürüttüğünü dile getirdi. HM
Editör: TE Bilisim