Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne 'kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek' suçlaması ile kapatma davası açıldı. Davayla ilgili açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Eskişehir Temsilcisi Belemir Niğdelioğlu, 'Bunu kadın mücadelesine açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz' diye konuştu.
HUKUKSUZ BİR DAVA
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürüttüğüne dair asılsız iddiaların olduğunu söyleyen Niğdelioğlu, 'Bu sadece Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'ne açılmış bir dava olarak görmüyoruz biz açıkçası. Bunu kadın mücadelesine açılmış bir savaş olarak değerlendiriyoruz.İstanbul Dernekler Müdürlüğü, savcılığa ihbarı üzerine bir dava süreci başladı. Gerekçeler hukuksuz. Çeşitli şikayetler var. Kadın haklarını korumak kisvesi altında Türk aile yapısını bozmak iddiası ve kanuna ve ahlaka aykırı faaliyetler yürüttüğümüz iddia ediliyor. Bunların hiçbir dayanağı yok. Somut olaylara ve olgulara dayanmayan hukuksuz bir dava açıldı bize' şeklinde konuştu.
'ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEĞİZ'
Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu'nun 72 ilde örgütlü olduğunu ve 'Asla yalnız yürümeyeceksin' sloganıyla yola çıktığına dikkat çeken Niğdelioğlu, 'Tepkiler beklediğimiz gibi. Biz toplumun örgütüyüz diye çıkmıştık bu yola. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği olarak zaten 72 ilde örgütlüyüz Türkiye'de. Aynı zamanda uluslararası bir örgütüz. Türkiye'de de takip etmediğimiz, ayak basmadığımız bir adliye olmadığı için tabi ki de kamuoyunun bize hakim olduğu çeşitli durumlar da var. Bunlardan başlıcası kamuoyu bizim tuttuğumuz kadın cinayetleri raporlarından ve tuttuğumuz şüpheli ölümlerin verilerinden biliyorlar. Tabi ki de destek çok fazla oldu' dedi.
CUMARTESİ 14:30'DA DUBLİN ÖNÜNDE
16 Nisan Cumartesi günü saat 14:30'da Eskişehir'de basın açıklaması yapacaklarını da belirten Niğdelioğlu, 'Böyle bir davanın açılmasını beklemek ya da beklememek zaten şu anki siyasi konjonktürde açıkçası beklediğimiz bir şeydi. Biz bunan sonra birçok ilde alanlara çıkıp biz bu zamana kadar asla yalnız yürümeyeceksin dedik. Ayrımcılığa uğrayan, nefret cinayetine uğrayan LGBTİQ+'lar için, şüpheli kadın cinayetlerini aydınlatmak için, kadın cinayetlerini aydınlatmak için ve çocuğa yönelik şiddette her zaman 'Asla yalnız yürümeyeceksin' demiştik. Şimdi de biz kendi mücadelemiz için 'Asla yalnız yürümeyeceğiz' diyeceğiz ve alanlarda olacağız. Eskişehir'de de cumartesi günü 16 Nisan'da 14.30'da Dublin önünde bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim