Adalar Porsuk Mevkiinde toplanan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu ve Eskişehir Kadın Meclisleri üyesi kadınlar, Danıştay'ın kararına tepki gösterdi. 'Kadınlar sokağa haklarını almaya', 'Sözleşmeyi değil, cinayeti engelle', 'Danıştay kararını al başına çal' sloganları atan kadınların eylemine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi. Kadınlar adına açıklama yapan Ayşegül Yüksel, kararı tanımadıklarını ifade etti.
ERKEK İKTİDARIN KARŞISINDA DÜĞMELERİNİ İLİKLEDİ
Yargının erkek iktidarın karşısında düğmelerini iliklediğini söyleyen Yüksel, 'Cumhurbaşkanlığı Sözleşme'den çekilmeye gerekçe olarak Türkiye'nin toplumsal ve ailevi değerleriyle bağdaşmayan eşcinselliği normalleştirmeye çalışan bir sözleşme olduğunu söylemişti. Siyasal iktidar ailevi değerleri bu kadar önemserken, sadece haziran ayında 5 kadın çocukları ile birlikte öldürüldü. Korunmaya çalışan aile yapısı kadınları ve çocukları koruyamadı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshi Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Avcı'ya 'çok iyi oldu' dedirttirirken birçok erkeğe de kadına yönelik şiddet uygulamasında cesaret verdi. Sözleşme'nin yürürlükten kaldırılmasından sonra 259 kadın erkekler tarafından öldürüldü' diye konuştu.

SÖZLEŞME'DEN VAZGEÇMİYORUZ
'İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceğiz' diyen Yüksel, 'Bu ülkenin sokaklarında caddelerinde kadınlara ve lgbt+lara karşı şiddet, taciz, tecavüz devam ederken, erkek egemen iktidarın koruduğunu söylediği kutsal değerlerini tanımıyoruz! Bizler İstanbul Sözleşmesi'nin siyasi kararlarla iptal edilmesine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Erkek şiddetiyle öldürülen tüm kadınlara sözümüzdür İstanbul Sözleşmesi yaşatır demek için yine bir arada sokaklarda olacağız' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ




Editör: TE Bilisim