Sayıları 11 Deneyimli Kafe ile birlikte 40'a ulaşan Belde Evleri'nde; genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk binlerce vatandaş; eğitim, hobi, spor ve müzik kurslarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Her yaştan insanı bir araya getiren, paylaşma ve yardımlaşma mutluluğunun yaşandığı Belde Evleri'ne en çok kadınlar sahip çıkıyor.
SAYILARI ARTACAK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Eskişehirli kadınları evden çıkarmak üzere geliştirilen bir proje olduğunu ifade ederek, 'Belde Evlerimiz bugün bu rakam 29'a ulaştı. Birçok kırsal mahallemizde de açtık, çok sevildi. Biz belediyeciliğe 'Merkeze değil, herkese hizmet' ilkesi bakıyoruz. Bir aile sıcaklığının yaşandığı Belde Evleri, kadınlarımızın kendi evidir. Bu projeyi, gününü evde geçiren Eskişehirli kadınların evlerinden çıkarak sosyalleşmesi ve kendisini geliştirmesi gerektiği fikrinden hareketle hayata geçirdik. Belde Evleri, her mahalleden insanımızın talep ettiği bir hizmet haline geldi. Biz de zamanla sayılarını daha da artırmayı ve daha çok vatandaşımıza Belde Evi sıcaklığını ulaştırmayı hedefliyoruz. Belde Evleri'nden çocuklar, yetişkinler herkes faydalanıyor ancak en çok kadınlarımız sahiplendi. Bu güzel proje birçok belediyeye de örnek oldu, farklı isimlerle başka şehirlerde benzerleri hayat buluyor' ifadelerini kullandı.
DOLUP TAŞIYOR
Tepebaşı Belediyesi'nin ilk Belde Evi olarak hizmet veren Fevzi Çakmak Belde Evi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarından biri olan keçe kursu da 15 kursiyer kadının katılımı ile sürüyor. Keçe kursunda öğrendikleri teknikler ile el emeği ürünler ortaya koyan kadınlar, ürünlerini Hanımeli Sokak'ta beğeniye sunarak aile ekonomilerine de katkı sağlıyor. Çukurhisar Belde Evinde gerçekleştirilen iğne oyası kursu da haftanın bir günü düzenleniyor. Kursa yaşları 30 ila 60 arasında değişen 26 kursiyer kadın katılıyor. HM
Editör: TE Bilisim