Bilgilendirme toplantısının kadınların yoğun ilgisi ile düzenlendiği adres, Bahçelievler Belde Evi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi oldu. Toplantıda Başkan Ataç, kadınları selamlamasının ardından Tepebaşı Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje ve çalışmaları görseller eşliğinde kursiyerlere anlattı.
ÇOK SEVİLDİ
Tepebaşı'nda yakalanan belediyecilik başarısının, insana dokunan projeler ile yakalandığına dikkat çeken Başkan Ataç, 'Belde Evi projemiz çok sevildi, sevildikçe sayıları arttı. Şimdi binlerce insanımız girip, çıkıyor ve buralardan faydalanıyor. Belde Evi, Tepebaşı Belediyesi'nin yaptığı ve Türkiye'ye örnek olan birçok projeden sadece bir tanesidir. Bu başarı, insanlara dokunan projeler ile yakalandı. Bir projeden kent halkı ne kadar yararlanıyor ise proje, o kadar güzel ve başarılıdır. Bizim projelerimiz de işte, bu yüzden başarılı' dedi.
TÜRKİYE'DE MARKA
Başkan Ataç konuşmasının devamında, Belde Evleri'nin Tepebaşı halkı ve özellikle kadınlar için çok büyük anlam ifade ettiğine vurgu yaptı ve 'Türkiye'de Belde Evleri'nin benzeri sistem yoktu. Bunu ilk olarak Eskişehir'de biz başlattık. 2001 yılında başladığımız projenin ilk amacı kadınlarımızı evden çıkartmaktı. Şimdi kadınlarımız Belde Evleri sayesinde üretken oldu, sağlıklarına kavuştu, yeni arkadaşlar edindi ve sosyalleşti. Bizim en büyük dileğimiz de aslında buydu. Tepebaşı'nda artık kadınlarımızın yüzü gülüyor. Bizler bunu gördüğümüzde inanın daha çok mutlu oluyoruz. Gelinen noktada ise Belde Evlerimiz bugün Türkiye'de bir marka oldu. Bazı şehirlerin yöneticileri bize ulaşıyorlar ve bulundukları yerlerde bu projeyi hayata geçirerek adını belde evi koymak istediklerini söylüyorlar' ifadelerini kullandı. Başkan Ataç'a gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini ileten kadınlar, düzenlenen toplantı için de teşekkür etti. HM
Editör: TE Bilisim