Bağcı, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün, 2012 yılında kooperatifçiliğin bir yol haritasını oluşturan Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi Eylem Planı'nı (TÜKOSEP) hazırlayarak uygulama çalışmalarını başladığını anlatarak, 'İlk olarak Kooperatif Bilgi ve Denetim Sistemi (KOOP-BİS) ile elektronik ortamda tüm kooperatiflerin veri tabanı oluşturulmuş, her türlü bilgi ve belgeleri bir araya toplamıştır'' dedi.

Kooperatifleri Destekleme Programı (KOOP-DES) ile ilgili olarak Bağcı, kooperatiflerin üretim istihdama katkısı olacak projelerine ve ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işleteceği yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz evlerinin demirbaş eşya ve yatırım mallarına da destek verileceğini söyledi.

Reşat Bağcı, ayrıca, hibe desteği olarak, mal alımlarında 200 bin lira, hizmet alımlarında 30 bin lira, personel alımlarında da 60 bin lira destek verileceğini kaydetti.

Ardından, Eskişehir ve Civarı Tüketim Kooperatifleri Birliği Başkanı Hasan Azmi Aka ise yaptığı konuşmada, kooperatiflerin bir ülke ekonomisinin büyümesine, sosyal ve politik yaşamın gelişmesine katkı sunan kurumlar olduğunu ifade etti. Kooperatiflerin, devletten sonra en geniş kitleye hitap ederek, tüm ekonomik sektörlerde yer alan kurumlar olma özelliğini taşıdığını söyleyen Aka, kooperatiflere destek vererek sahip çıkan herkese teşekkürlerini iletti. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim