TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, TÜLOMSAŞ ile TCDD Hasanbey Lojistik ve Depolama Merkezi'ni ziyaret ederek demiryolu işçileriyle bir araya geldi.

Ziyarette sadece altı ay çalıştırılan geçici demiryolu işçilerinin kadro talepleri bir kez daha gündeme geldi. CHP'nin emekçilerle dayanışma içinde olduğunu, taşeron ve geçici işçilerin sorunlarını hep gündemde tuttuğunu belirten Çakırözer, geçici işçiler meselesini bir kez daha Meclis'te gündeme getirme sözü verdi.

TÜLOMSAŞ'A ZİYARET

Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'yi (TÜLOMSAŞ) de ziyaret eden Çakırözer, Genel Müdür Hayri Avcı, işçiler ve Demiryol İş Sendikası İş Yeri Temsilcileri ile bir araya geldi.

Yan sanayisiyle birlikte TÜLOMSAŞ'ın binlerce Eskişehirli aileye iş ve aş sağladığını belirten Çakırözer, TÜLOMSAŞ'ın sadece lokomotif üretimi ve istihdamda değil, ihracat ve kurumlar vergisi ödemelerinde de Eskişehir'in en önde gelen kurumları arasında yer aldığına işaret etti. Çakırözer, 'Başta emekçi kardeşlerim olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum' dedi.

DEVRİM'İ ZİYARET ETTİ

Eskişehir'in 'raylı sistemler' alanında merkez olması arzusunu TÜLOMSAŞ'ta da yineleyen Çakırözer, Anadolu Üniversitesi bünyesinde Alpu'da kurulacak Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi'nin hayata geçmesiyle birlikte bu alanda büyük atılımlar gerçekleştirileceği ve Eskişehir'in çok daha önemli bir konuma geleceğine inandığını vurguladı.

Çakırözer TÜLOMSAŞ ziyareti sırasında 1961 yılında Eskişehir'de üretilen, Türkiye'nin ilk yerli otomobili 'Devrim'i de inceledi. (HM)

Editör: TE Bilisim