Üç Üniversitenin Rektörü Eskişehir'in her alanda fark yaratan bir şehir olduğunu dile getirerek, tüm öğrencileri Eskişehir'e davet etti. 'Bölümünüz ne olursa olsun, Tercihiniz Eskişehir Olsun' denildi.
ÖĞRENCİSİYLE EN MUTLU ŞEHİR
Eğitimin merkezi ve öğrenci şehri Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Kamil Çolak 'Tercihim Eskişehir' platformu adı altında bir araya geldi. Bu yıl üçüncü kez toplanan 'Tercihim Eskişehir' platformu Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde toplandı. Toplantı ilk olarak 'Neden Eskişehir?' temalı tanıtım filmi ile başladı. Ardından açılış konuşmaları gerçekleşti. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal Türkiye'nin öğrencisiyle en mutlu kentin Eskişehir olduğunu kaydederek, 'Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz toplantı ile öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Üniversite tercih yapacak sevgili öğrencilerimiz öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Son derece zor ve heyecanlı bir dönemi geride bıraktınız artık. Elde ettiğiniz başarınızla geleceğinize yön verme ve doğru bir başlangıç için tercih yapma dönemindesiniz. Bu süreçteki en önemli husus tabii ki doğru ve nitelikli bilgiye ulaşmaktır. Öğrencilerimiz tercih zamanında kaliteli eğitim alacakları okulların yanı sıra kaliteli bir yaşam sürecekleri şehirlere de önem veriyorlar. Bu bağlamda ülkemizin en önemli üç önemli Üniversitesi ile başlattığımız 'Tercihim Eskişehir' platformu ile bütün aday öğrencilere okumak istedikleri bölümlerin Eskişehir'de olduğunu, Eskişehir'in öğrencilik hayatı için en uygun şehirlerden biri olduğunu duyurmak istiyoruz. Bölümünüz ne olursa olsun tercihiniz Eskişehir olsun' dedi.
GERÇEK BİR ÜNİVERSİTE ŞEHRİ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir'in sunduğu imkanları tanıtmak ve geleceklerini şekillendirdikleri bu kritik süreçte öğrencilere rehberlik etmek istediklerini belirterek tüm üniversite adaylarını Eskişehir'e davet etti. Çolak, 'Eskişehir'in öğrenci dostu bir üniversite şehri olduğu artık herkesin malumudur. Eskişehir'de var olan uluslararası düzeyde nitelikli yükseköğretim ortamı ve şehrin öğrencileri her türlü ihtiyaçlarını karşılama imkanı bulması, buranın tercih edilmesindeki en temel etkenlerdendir. Nitelikli akademik kadroları ile eğitim, öğretim ve bilimde kaliteyi yakalamış olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin oluşturduğu Eskişehir, yükseköğretime yarım asırdan uzun tecrübesi ile gençlerimize iyi bir üniversite eğitimi ve iyi bir geleceği garanti etmektedir. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif imkanları ile Eskişehir fark yaratmaktadır. Öğrencilerin üniversiteli olduklarını hissettiren pek az şehir vardır ve Eskişehir bu konuda farkını ortaya koyuyor. Eskişehir gerçek bir üniversite şehridir. Bu nedenle iyi yetişmiş bir mezun ve meslek sahibi bir profesyonel olmanın yanı sıra dolu dolu bir üniversite hayatı yaşamak isteyen tüm üniversite adaylarımızı Eskişehir'e davet ediyor, kendilerine başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.
HER 10 KİŞİDEN BİRİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu da Eskişehir'de her 10 kişiden birisinin üniversite öğrencisi olduğuna dikkat çekerek, 'Eskişehir her yönüyle öğrencilere fırsatlar sunan ve yaşanabilirlik düzeyi yüksek bir şehirdir. Huzurlu, güvenli, ulaşım ve barınma olan hakları açısından tercih edilebilirliği yüksek bir şehirdir. Öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebileceği bir şehirdir. Birbirinden değerli üç Devlet Üniversitesi'nin şehrimizde bulunması da bizler açısından büyük bir şanstır. Zira bir üniversite öğrencisinin okumak isteyebileceği tüm alanlarda her üç üniversitemizdeki program çeşitliliği önemli fırsatlar sunmaktadır. Üç üniversitenin işbirliği ile üç yıldır devam eden ve üçüncüsünü başlattığımız 'Tercihim Eskişehir' platformunun sürdürülebilirlik konusunda da göstermiş olduğu kararlılık son derece kıymetlidir. Öğrencilerin geleceklerini şekillendirmek üzere hem kendileri, aileleri ve hem de ülkemiz için en doğru tercihleri yapacaklarından eminim. Doğru tercih yapmalarına vesile olmak üzere bu yıl üçüncüsü başlatıyor olduğumuz 'Tercihim Eskişehir' platformun düzenlediğimiz toplantının faydalı ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm üniversite adayı öğrencilerimize Eskişehir'e bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim