İnönü ilçesini ziyaret eden AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel İle birlikte yerinde incelediği yatırımları ve devam eden projeleri kamuoyu ile paylaştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili bilgi veren AK Parti Milletvekili Günay, 'Yapımı devam eden karayolunun 4+930 kilometrede bulunan Sarısu Köprüsünün hasarlı durumda bulunan tabliyesinde bakım ve onarım çalışması yapılmış. İşin tamamı 1 Temmuz'da tamamlandı. İstanbul – Antalya Karayolunun İlçemiz merkezinden geçen bakım ve onarım yapılması gereken şarampollerinde taş duvar örülmesi sureti ile uygulama yapılmıştır' dedi.
DURUMU PAYLAŞTI
Devam eden altyapı projeleri ile ilgili de bilgilendirmede bulunan Günay, 'Muhtarlarımız tarafından sürekli gündeme getirilen, can ve mal güvenliği için alt geçit talebi vardı. 2017 yılında Karayolları tarafından 9x5 ölçeklerinde alt geçit yapılmıştır. Yapılan alt geçidin toplam uzunluğu 550 metre olan bağlantı yolunun yapılması çalışması devam etmektedir. 32 bin 500 metreküp olan hafriyat işinin 27 bin 500 metreküp kısmı tamamlanmış durumdadır. Sathi kaplama yol yapım çalışması tamamlanarak bu hafta içinde ilçemiz halkının ulaşımına açılacaktır. Ayrıca birlikte 26-76 K.K Nolu İnönü – İstasyon yolundaki çalışmaları inceledik, Sathi Kaplama yol yapım çalışması bitmiştir' diye konuştu.
İVME KAZANDIRACAK
Yol ve altyapı hizmetlerinin ilçelerin gelişiminde önemli rol oynadığına değinen Günay, 'En önemlisi ilçelerimizin alt yapı eksikliklerinin gidip yerinde inceliyoruz. Çünkü yol aslında hemşerilerimize bugün bir rahatlık sağlamak adına bir çalışma gibi gelse de, asıl gelecek için önemlidir. İlçelerimizin potansiyellerinin gerçekleştirmede en önemli özelliklerinden biri daha kolay ulaşılabilir olmak olacaktır. Bu kolay ulaşılabilirlik, ilçe sakinlerimizin hayat kalitesini artırırken, ilçemizin de turizm ve her türlü ticari faaliyetinde ivme kazanması anlamına da gelmektedir' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim