Demirel, bahse konu kanser türlerinin tarama testlerinin yapılmasıyla erken dönemde teşhis edilerek, daha kolay tedavi imkanının bulunduğunu kaydetti.
'Aile hekimleri tarafından belirlenen kişiler Aile Sağlığı Merkezlerinden Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü araçları ile alınarak KETEM'e getirilecek ve tüm taramaları ücretsiz yapılacaktır' diyen Dr. Demirel, şöyle devam etti:
'Ayrıca aile hekimlerinde kendilerine başvuran kişilerin kalın barsak ve rahim ağzı kanseri tarama testlerini aile sağlığı merkezlerinde yapabileceklerdir. KETEM'de taramaları yapılan vatandaşlarımız tekrar alındıkları yere araçlarla bırakılacaktır. Belirtilen yaş gruplarındaki kadın ve erkek vatandaşlarımızın aile hekimlerine başvurarak ücretsiz tarama testlerini yaptırmaya davet ediyoruz. KETEM Arifiye Semt Polikliniği Binası 3. katında (Emniyet Müdürlüğü karşısı) hizmet vermektedir. Ayrıca vatandaşlarımız KETEM'nin 2205662 ve 5912090 nolu telefon numaralarını arayarak kendileri de randevularını alarak tarama testlerini yaptırabilirler.'

Editör: TE Bilisim