Eskişehir'de kültür ortamında İstiridye mantarı yetiştiriciliği yapıp, bunun ticaretini yaklaşık 2 yıldır sürdüren Mutlu Şahin, mantar hakkında bilgiler vererek, İstiridye mantarının yetiştirilme sürecinden ve faydalarından bahsetti. Şahin, 'Yetiştirmesi biraz zahmetli ama çok lezzetli, çok sağlıklı bir mantar. İçerisinde birçok vitamin ve protein barındıran kırmızı etten protein olarak 2 kat daha fazla olan bir mantar. Bunu hastalar, vejetaryanlar da kullanıyor' ifadelerini kullandı.Kültür ortamında yetiştirilen İstiridye mantarı hakkında bilgi almak için öğrencilerle birlikte sera alanına gelen Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasime Demirel, İstiridye mantarının özelliklerine de değinerek, 'Kanser hastaları için mantarlar, her an çevresel faktörlerden her türlü enfeksiyonu kapma eğilimdedirler bahsettiğim konulardan dolayı mantarın tüketilmesi vücudu sürekli zinde tutacak bir maddedir ve bu hastaların sorunlarını engellemeye yardımcı olur. Ama bir kere değil düzenli olarak tüketimi gerekir' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim