Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı eşleştirmeler sonucunda 'Türkök Kök Hücre' kampanyasına katılarak kan bağışında bulunan bir öğretmenin kanı uyum sağladı ve kan kanseri kız için umut oldu.
9 Ocak 2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öğretmenden test amacıyla yeniden kan örneği alındı. Uygun şartların oluşması halinde önümüzdeki süreçte Anemi teşhisi konulan kızın yeniden hayata tutunabilmesi için çalışmaların başlaması bekleniyor.
Kök hücrenin eşleşmesinden ve bir çocuğumuzun sağlığına kavuşabilmesi için umut kapısının açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, '2017-2018 eğitim öğretim yılında 3'ncüsü düzenlenen Bir Damla Kan, Bir Can Kan Bağışı Kampanyası çerçevesinde toplanan kanlar ile binlerce vatandaşımızın sağlığına kavuşabilmesi için aracı oluyoruz. Kan bağışının yanında kök hücre konusu da çok önemlidir. Dünya'nın her yerinde kök hücreye ihtiyacı olan hasta sayısı oldukça fazladır. Buna karşılık bu hastalar için gerekli olan sağlıklı kök hücrelerin, hastaların dokusu ile uyuşma olasılığı çok düşüktür. Tüm bunlar düşünüldüğünde bu olasılığı arttırmanın tek yolu, milyonlarca bağışçının doku analizini içeren kemik iliği bankalarındaki verilerinin çok olmasıdır. Bizler de eğitimciler olarak elimizden gelen desteği fazlasıyla vermek için çalışıyoruz' dedi.

Editör: TE Bilisim