Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bir süredir kapalı olan kafe ve lokantaların sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında açılacağını duyurdu. Söz konusu karardan duydukları memnuniyeti dile getiren kafe ve lokanta çalışanları ise, bir an önce eski günlerine dönmek istediklerini ve bir daha kapanmak istemediklerini ifade etti.


SAAT KISITLAMASI KALKSIN

Saat yasağının kalkmasını gerektiğini belirten Yusuf Şahbaz, 'Mutlu etti. Yaklaşık 2.5 aydır bir beklenti sürecindeydik. Uzun zamandır kafe ve restoranlar olarak boşluktaydık. Uzun bir süre devletimiz destek çıktı teşekkür ederiz ama bu süreç bizim için zordu yinede. Artık kurallara uyarak yüzde 50 kapasite ile çalışacağız inşallah. Herhangi bir sıkıtı yaşayacağımızı düşünmüyorum ben. İnşallah bu saat yasağı da kalkar. İşletmeler olarak çok dikkatli olacağız' diye konuştu.


KARAR BİZİ MUTLU
'Karar bizi mutlu' diyen Uğur Gül, 'Karar bizi mutlu. Uzun zaman kapalı kaldık. Üç ay kapalı kaldık. Zor bir süreçti bizim için. Açılmamız bizim için çok iyi oldu. Bunu istiyorduk bizde. Hem psikolojik olarak hem maddi olarak bizi çok etkiledi. İşletmemizde 7, 8 kişi çalışıyor. O arkadaşlarımızın da maddi durumu etkilendi. Umuyoruz vakalar artmaz. Eskişehir halkı dikkatli. Bizler de dikkatli olursak bir sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum' şeklinde konuştu.


NEFES ALACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Kararın çok ani olduğunu ve hiç beklemediklerini söyleyen Halil Pekcan, 'Bizi mutlu etti ama ne yapacağımızı şaşırdık bir anda. Hazırlıksız yakalandık. Ama tabi açılması, açılmamasından iyidir her zaman. Bu yüzden mutluyuz şu anda. Eskişehir turuncuya döndüğü an tekrar kapanma olacak. Bizim için en büyük sıkıntı açılıp kapanma. Açılıyoruz tam işleri toparladık derken akabinde kapanma olunca belimiz bükülüyor. Açılsak da normal ciroları yapamıyoruz zaten. Bizi bir ay sonra tekrar kapatırlarsa bu çok büyük sıkıntı. Artık kapanmak istemiyoruz. Açık kalsın tedbirler dahilinde. Çünkü bizim dayanacak ve nefes alacak gücümüz kalmadı' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim