Eskişehir Barosu tarafından baro binası içine Kadın Hakları Merkezi açıldı. Baro Kadın Hakları Komisyonu öncülüğünde açılan Kadın hakları Merkezi, herhangi bir suretle şiddet mağduru yahut şiddet tehlikesi altında olan kadınların başvurularını alarak, herhangi bir ücret almadan kadınların hukuki anlamda yanında olacak.
ÜLKEMİZİN KANAYAN YARASI
Merkez'in açılış töreninde konuşan Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz, 'Kadına yönelik şiddet maalesef ülkemizin kanayan yarası ve bir türlü engellenemiyor. Her geçen gün de devam ediyor. Tabi bunun birçok sebebi var. Başta sosyo ekonomik ve kültürel sebepler olmak üzere kadına yönelik şiddet ülkemizin ve dünyanın bir gerçeği. Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak Eskişehir genelinde kadına yönelik her türlü şiddete karşı en etkin mücadeleyi veren bir kurum olarak bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Eskişehir Barosu Kadın Hakları Merkezi sayesinde bu mücadelemiz bir tık daha üst seviyeye ulaşacaktır. Bu Merkez sayesinde mağdur olan, şiddete uğrayan, her türlü istismara uğrayan kadınlarımız artık Eskişehir Barosu'na doğrudan müracaat ederek kendilerinin her türlü yasal haklarının savunmasını daha etkin bir şekilde sağlayacaklardır. Bu Merkez'in kuruluşunda katkı veren Kadın Hakları Komisyonu Başkanımıza ve komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum' diye konuştu.
ÖNLEYİCİ HUKUK TEDBİRİ
Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İrem Çeviker Maraşlı ise, 'Bugün hepimiz için çok önemli bir gün. Göreve geldiğimiz ilk andan beri hep önleyici hukuk tedbirleri anlamında neler yapabiliriz diye bunun araştırması içerisindeydik. Ve bugün bu Merkez'in açılışı önleyici hukuk tedbirleri anlamında çok önemli bir adım. Ve gerçekten çok mutluyum. Öncelikle şiddet mağduru ve şiddet tehdidi altında, hukuki tehdit altında ve aynı zamanda hukuki danışmanlık almada maddi olanağı yetersiz olan tüm kadınlarımız için bu merkezin kapısı her zaman açık olacak' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
KADIN HAKLARI MERKEZİ'NE NASIL ULAŞILIR?
Kadın Hakları Merkezi, Eskişehir Barosu Hizmet Binası içerisinde hizmet vermektedir. Eskişehir Barosu Hizmet Binası, Kurtuluş Mahallesi Yargı Sokak NO:20 Odunpazarı adresinde bulunmaktadır. Ayrıca Kadın Hakları Merkezi, Pazartesi günleri saat 13:00 ile 17:00 arası hizmet vermeye başlamış olup ihtiyaç halinde hizmet gün ve saatlerini artıracaktır. Kadın Hakları Merkezi'ne bizzat başvuru imkanı olmaması durumunda 0 222 240 14 00 numaralı telefondan da ulaşılabilir.
Editör: TE Bilisim