Barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle son çıkarılan KHK ile Anadolu Üniversitesi'nden ihraç edilen Uğur Kara'nın kitaplarına öğrencileri sahip çıktı.

Barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilen Yard. Doç. Dr. Uğur Kara, kitaplarını öğrencilerine miras bıraktığını duyurmuştu. Dün fakültedeki odasına gelen üniversite öğrencileri Uğur Kara'nın masası ve kitaplıklarında yer alan kitaplarını tek tek inceleyerek aldılar. Duygulu anların yaşandığı Kara'nın odasında, öğrenciler, hocalarının kalemlerine kadar alarak, ileride Uğur hocalarından bir anı diye saklayacaklarını söylediler.

EMEKTEN, İNSANDAN YANAYDI
İngilizce ve Türkçe olmak üzere kitap, dergi, araştırma yazıları gibi farklı birçok kaynağının olan Kara, hayal ettiği gibi kitapları öğrencilerine miras kaldı. Uğur Kara'nın kitaplarını almaya gelen öğrencilerden Doğuş Yavuz, yaşanan ihraçlardan kaynaklı çok üzgün olduğunu, Uğur Hoca'nın iktisattan, hukuka her öğrenciye sevgiyle yaklaşan bir akademisyen olduğunu söyledi. Yavuz, 'Uğur hoca en sevdiğim en değer verdiği hocalarımdan biriydi. Okuldaki kulüp faaliyetlerimizde bizimle hep dayanışma içerisinde oldu. Emekten yana, insandan yana bir hocamızdı. Çok üzgünüz onu kaybettiğimiz için ama giderken bizlere kitaplarını hediye etti. Uğur hocamıza çok teşekkür ediyoruz' dedi.

SAHİP ÇIKMAK ADINA ALDIK
Geçen yıl Uğur Kara'dan ders aldığını ve bu yıl da alacakken hocalarının ihraç edildiğini söyleyen Hukuk Fakültesi öğrencisi Engin Deniz Ergin, 'Böyle bir şey olsun istemezdik. Ders anlatışı da alana bakışı da çok iyiydi. Keşke bu şekilde almasaydık bu kitapları. Belki başka bir şekilde alırdık. Yılsonunda bize hediye etseydi. Aslında bu sevindiğimiz bir şey değil. Kitaplara sahip çıkmak adına aldık' dedi. Kitapları alan öğrenciler daha sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim