Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen ve uluslararası öğrencilerin de katıldığı Türkiye Söyleşilerine katıldı. Erdoğan'a Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç eşlik etti.
OK ATTI DEMİR DÖVDÜ
Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşi öncesinde Erdoğan, ilk olarak nevruz ateşine odun attı. Daha sonra ok atışında bulunan Erdoğan, hedefi tam 12'den vurarak 'İkinci atışım daha kolay olur. Nedeni ise ilk attığımda nereden bakmam gerektiğini çözmüş oluyorum' dedi. Ok atışı sonrası alana kurulan çadıra giren Erdoğan ve beraberindeki heyet burada keşkülün tadına baktı. Erdoğan, söyleşi alanına girerken kurulan düzenekte demir dövdü.
KATKI SAĞLIYORUZ
Uluslararası öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Söyleşilerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, 'Gece demeden gündüz demeden yeni bir gelecek için elimizden geleni yapıyoruz. Nevruz birlik beraberlik demek. Eğitim bu anlamda büyük bir enstrüman. Biz de katkı sağlamaya çalışıyoruz' dedi.
BAHARA UYANIYOR
Daha sonra söyleşiyi gerçekleştirmek için sahneye gelen Erdoğan ise Nevruz'un kendisi için neler ifade ettiğini anlattı. Erdoğan, 'Dünyanın dönüşü gibi hem mikro düzeyde hem de makro düzeyde birçok dönüşümler yaşayan bir yaratılış içerisindeyiz. Her sabah uyanışı yeni bir şans yeni bir fırsat yeni bir müjde olarak görmüşümdür. Nevruz da baharın gelişiyle o yılın müjdesi. Her yıl yeniden baharın gelmesiyle, her yıl yeniden ağaçların toprağın uyanmasıyla beraber bizi yaradan Rabbimizin bütün yaratılışa bir yıllık müjdesi. Bak bu yıl da bahar gelecek, bak bu yıl da ekin olacak. Bu fırsatların her biri insanın zamanı yeniden gözden geçirmesi için ve bir sonraki müjdeye kadar daha iyi işler yapabilmesi için bir g-fırsat diye düşünüyorum. Dolayısıyla nasıl ki güneşin her doğuşunda yeni bir müjdeye yeni bir fırsata uyanıyorsak her yıl bütün toprak bütün dünya bahara uyanıyor. Onun için nevruz bizim medeniyetimizin kutladığı toprağa olan saygısından dolayı önem verdiği bir bayram. Bu zamanın küreselleşmiş aktivist hayat tarzında maalesef dünyaya toprağa yeterince değer vermediğimizi düşünüyorum. İnsanlar olarak dünyayı olduğundan fazla yaşlandırdığımızı hırpaladığımızı düşünüyorum' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim