Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlenen toplantı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından organize edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Özkan Yolcu, tüketici sağlığının en üst düzeyde korunması, daha kaliteli ürünlerin tüketicilere ulaştırılması ve tüketicinin yanıltılmasının önüne geçilmesi amacıyla et ve et ürünlerinde önemli değişikliklerin hayata geçirildiğini söyledi. Veteriner Hekim Özge Değişçi ise, 3 Şubat 2015 tarihinde yayınlanan 'Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Yapılan Değişiklikler, Uygulamaları ve Gıda İşletmelerinde Yerel, Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Tebliğ' ile ilgili olarak sunum yaptı.
Yapılan sunumda, yeni düzenleme ile kasap, süpermarket ve benzeri perakende işletmelerde parça kanatlı etlerin 13 Mart 2015 tarihinden itibaren dökme satışı yasaklandığı, kanatlı etleri bu işletmelerde sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebileceği, bundan sonra kasap, market ve benzeri perakende işletmelerde fermente sucuk, pastırma, köfte gibi et ürünleri üretilemeyeceği, aynı şekilde bu işletmelerde önceden çekilmiş ve paketlenmiş günlük kıyma da satılamayacağı bildirildi. Yeni düzenleme ile lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmelerin, çiğ et ve pişmemiş köfte gibi çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımlarını satmasının da yasaklandığı aktarıldı.
Programın son bölümünde katılımcılar konu uzmanlarına tebliğ ile ilgili öneri ve sorularını dile getirerek organizasyon için teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilisim