3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada iddia makamı, polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasına, tutuklu sanıklar sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar'ın eylemlerinin yaralama olduğu ve nitelikli yaralama suçundan cezalandırılmalarını, Yalçın Akbulut'un kasten yaralama suçundan cezalandırılmasını, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin'in ise Ali İsmail'i darp ettiklerinin sabit olmadığı için beraatlerine karar verilmesini talep etti.
Savcının mütalaası sonrasında anne Emel Korkmaz, '5 haftadır bu katillerle yüz yüze geliyorum. 18 aydır çoğumun ne sesini ne de nefesini duyamıyorum. Bu katiller çocuklarına annelerine bakabiliyorlar mı? Dokunabiliyorlar mı? Çocuğumla gurur duyuyorum. Katil damgasıyla ömür boyu kalacaksınız. Ben çocuğum ile gurur duyuyorum. 18 aydır çocuğumdan ayrıyım. Hangi anne bu kadar sakin kalabilir? Ben çocuğuma sadece dua dilendim ama olmadı. Bu katiller bize galip geldiler. İdam da edilseler Alişim geri gelmeyecek ama bu ülkede adalet varsa bunların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum' dedi. Davada Korkmaz ailesinin avukatları hazırladıkları olay yerinin maketini duruşma salonuna getirdi.
Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi ile ilgili görülen davada mütalaa hakkında görüşlerini sunan avukat Ayhan Erdoğan, 'Eskişehir Valisi delillerin karartılması için özel bir çaba sarf etmiştir' dedi.

'VALLAHİ DE
BİLLAHİ DE BEN
KİMSEYİ
ÖLDÜRMEDİM'
Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı kasten öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mevlüt Saldoğan, 'Eğer Gezi Parkı bir darbe girişimi ise ben darbe girişimini bastırmak için çalıştım. Vallahi de billahi de ben kimseyi öldürmedim' dedi.
Mahkeme heyeti, 'tutuklu sanıkların tutukluk hallerinin devamına, Yalçın Akbulut'un tutuklanması talebinin reddine, sanıklar Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut ve Hüseyin Engin'in savunmaları için süre verilmesine, sanık müdafilerinin talebi doğrultusunda esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre verilmesine' karar vererek duruşmayı 26 Aralık'a erteledi. (İHA)

Editör: TE Bilisim