'Öğrenci Şehri' diye adlandırılan Eskişehir'de öğrenciler, yoğun geçen sınav dönemlerinin streslerini farklı eğlence yollarıyla atıyor. Bazı öğrenciler sınavlarının bitimi ve sömestr tatiline girilecek olmasını fırsat bilip memleketlerine dönerken, memleketlerine gidemeyenler ise çareyi günlük turlarda buluyor. Kış mevsimi dolayısıyla karda eğlenmek isteyen öğrenciler, karın keyfini doyasıya çıkarmak istiyor. Eskişehir'de etkili olan kar yağışından sonra öğrencilerin, karın keyfini sadece kartopu oynayarak çıkartabildiklerini belirten tur organizatörü Fatih Çetin, öğrencilerin karın tadını sadece kartopu oynayarak değil kayak tarzı sporlar yaparak da çıkartmak istediklerini ifade etti. Eskişehir'de herhangi bir kayak merkezi olmamasından dolayı bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini aktaran Çetin, 'Eskişehir'de kar yağışı geçen yıllara göre daha fazla olsa bile, yine de karda eğlenmek için kentin dışına çıkıyorlar. Her şekilde öğrenci kendine bir yerden pay çıkarmaya çalışıyor. Eskişehir'de ya da kente yakın yerlerde kayak merkezinin olmaması sebebiyle, günübirlik turlarda Uludağ çok fazla tercih ediliyor. Özellikle 4-5 kişilik arkadaş grupları bu tür günübirlik organizasyonlara rağbet gösteriyor. Şu an turlarımız çok güzel bir şekilde devam ediyor' dedi.

'ÖĞRENCİLER BU YIL ULUDAĞ'DA WİNTERFEST İLE EĞLENECEK'

Bu yıl Uludağ'ın seçilmesinde, Uludağ'da 20'ncisi düzenlenecek olan WinterFest 2015'in etkisinin çok fazla olduğunu söyleyen Çetin, WinterFest 2015'in ilk günü Uludağ'a hareket edeceklerini sözlerine ekleyen Çetin, 'WinterFest'e Türkiye'nin dört bir yanından katılanlar var. Eskişehir'de öğrencinin çok fazla olması sebebiyle farklı eğlence yolları aranıyor. Özellikle bu yıl Uludağ'da 20'ncisi düzenlenecek olan WinterFest 2015 için yoğun bir talep var. Bu pazar öğrenci arkadaşlarımızla beraber her yıl düzenlenen WinterFest'e gideceğiz. 18 Ocak WinterFest'in ilk günü. Etkinlikte çeşitli ünlü sanatçılar yer alacak. Öğrenciler zaten en fazla buna ilgi gösteriyor. Yoğun bir sınav döneminden çıktılar. Eğlenmek, streslerini atmak istiyorlar. WinterFest devam ettiği sürece biz de turlarımıza devam edeceğiz. Mart'ın ilk haftasına kadar Uludağ turlarımız devam eder' diye konuştu.

'ULUDAĞ İLE İLGİLİ BAZI SIKINTILARIMIZ VAR AMA BUNLAR BİZE ENGEL DEĞİL'

Yoğun geçen kış şartlarından dolayı Uludağ'a ulaşmada zorluklar yaşadıklarını aktaran Fatih Çetin, karşılaştıkları olumsuzluklardan yılmadıklarını aksine bunları eğlenceye çevirdiklerini belirtti. Yollardaki zorluklardan bahseden Çetin, 'Uludağ ile ilgili bazı sıkıntılarımız var. Zirveye çıkarken ve zirveden inerken yol sıkıntısı yaşıyoruz. Kar küreme veya tuzlama gibi çalışmalar pek fazla yapılmıyor. Ayrıca oraya toplu gittiğimizde çok fazla hizmet verebilecek tesis yok. Kayak takımı olsun, sıcak bir mekan olsun bunlar biraz bizleri sıkıntıya düşürüyor. Örneğin geçen gittiğimizde yola ağaç devrilmişti. Bir süre yolda mahsur kaldık. Ama biz onu bile eğlenceli hale getirebilmeyi beceriyoruz. Misafirlerimiz Uludağ Milli Parkı'na kadar yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafeyi yürümek zorunda kaldılar. Ama yol boyunca o bile eğlenceli bir hale geldi. Otobüse tekrar binildiğinde herkes gülüyordu o kadar mesafeyi yürümelerine rağmen. Tekrar yapabileceklerini söyleyenler vardı' ifadelerini kullandı.

'ESKİŞEHİR'DE GÜZEL ETKİNLİKLER YAPILABİLİR'

Fatih Çetin, Eskişehir'de de çok güzel etkinliklerin düzenlenebileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

'Aslında çok daha güzel etkinlikler yapılabilir Eskişehir'de. Geleneksel hale getirilmiş bazı etkinlikler var. Onlar tekrar gündeme getirilebilir aslında ama eskisi gibi organizasyon ya da bu işle uğraşanlar pek kalmadı. Çok farklı seçeneklerin ortaya çıkması, eski geleneklerin ve eğlencelerin unutulmasında birer etken. Karın ilk yağdığı günlerde 'Geleneksel Kartopu Savaşı Etkinliği' yapılmıştı. Gayet güzel geçen bir etkinlik oldu. Öğrenciler gece boyu eğlendiler. Bu tür etkinlikler daha fazla yapılarak, öğrencilerin streslerinin bir nevi de olsa azalacağını düşünüyorum.'

'ESKİŞEHİR'DE ÖĞRENCİLERİN EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR'

Fatih Çetin, sınavların bitmesi ve sömestr tatiline girilecek olmasından dolayı öğrencilerin yavaş yavaş ailelerinin yanına döndüklerini söyleyerek, kentte öğrencilerin eksikliğinin hissedildiğini ifade etti. Çetin, 'Eskişehir'in öğrenci şehri olması dolayısıyla öğrenciye çok fazla ihtiyaç var. Neredeyse herşey öğrenciye hizmet ediyor. Şu anda 40 günlük bir zaman dilimi var önümüzde. Sınav döneminden sonra çoğu öğrenci memleketlerine, ailelerinin yanına gitti. Bunlar bizi çok fazla etkiliyor. Öğrencilerin yokluğu çok fazla belli oluyor. Sadece turlar için değil Eskişehir esnafı için de bu böyledir. Eskişehir'e öğrencilerin etkisi çok büyük. Öğrenci olmadığı zaman yapılan işlerin pek fazla önemi kalmıyor' diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim