Kayı Beyi olan İsmet Yücel, en büyük hayalini gerçekleştirdi ve Sarıcakaya yolu üzerinde bulunan Bozdağ Yaylalarına Tarihi Kayı Obası'nı kurdu.
Emekli devlet memuru olan İsmet Yücel, uzun zamandır hayalini kurduğu Tarihi Kayı Obası'nı Sarıcakaya yolu üzerindeki Bozdağ Yaylalarına kurdu. 2014 yılında faaliyete geçen Kayı Obası, doğanın kollarına kendini bırakmak ve huzur bulmak isteyenlerin tercihi olmuş durumda. Sarıcakaya yoluna 24 kilometre uzaklıkta olan Tarihi Kayı Obası'nda neler mi bulabilirsiniz? Oba kahvaltısı, yörük kavurma, çadır kebabı, ızgaralar, mangallar, yörük gözlemeleri ve semaverde çay keyfi, çam ormanlarının derinliklerine inen ve derelere ulaşan Alageyik yürüyüş parkuru.
UÇSUZ BUCAKSIZ ÇAM ORMANLARI
Şehrin beton yığınlarının verdiği kasvetli havadan biraz olsun uzaklaşmak isteyenler İsmet Yücel'in 2014 yılında kurduğu Kayı Obası'nda doğanın kucağında huzur bulabiliyor. Uçsuz bucaksız çam ormanlarında çoban kuşlarının seslerini dinleyerek yürümek isteyenler, yine çam ağaçlarına sırtını yaslayarak kitap okumak ve doğan eşsiz manzarasıyla dinlenmek isteyenler Sarıcakaya yolu üzerindeki Tarihi Kayı Obası'na uğramalılar.
Tarihe ve kültüre sahip çıkmak için böyle bir kayı obası ve bey otağı kurduğunu anlatan İsmet Yücel, 'Bizim Ertuğrulgazi Derneği'miz vardı. 3 - 4 yıl derneğin başkanlığını yaptım. Onun devamında Eskişehir'deki bütün kayı boyuna mensup karakeçili aşiretinden olan yörükler beni 'Kayı Beyi' ilan ettiler. Bu beylik benim için büyük bir payeydi. Şereflendim. Kayı Beyi olarak omuzlarıma büyük bir yük bindi ve onurla taşıdım' dedi.
TOPRAK EVLER, KARA KIL ÇADIRLAR
'Türk bayrakları rüzgar aldıkça ben büyük mutluluk duyuyorum' diyen Yücel, 'Çalışırken de emekli olduktan sonra da tarihime ve kültürüme sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için Eskişehir'in Bozdağ yaylalarına 'Tarihi Kayı Obası'nı kurdum. Bey otağı ile bizim Orta Asya'da atalarımızın yaşadığı topak evlerle, kara kıl çadırlarla böyle bir kayı obasını kurduk. Bütün bu obaya hem tarihteki 16 Türk devlet bayrağını astım hem de şuan bütün dünyada olan Türkî cumhuriyetlerin 50'ye yakın bayrağı dalgalanıyor' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim