Gündüzler beldesinde ikamet eden Yunus Emre Lisesi 11. sınıf öğrencisi Abdülgafur Daştan (18), akrabalarıyla görüşmesi gerektiğini söyleyerek dün okul yönetiminden izin aldı. Okuldan ayrılan gençten bu sabaha kadar haber alamayan ailesi, jandarma ekiplerine ve Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğüne kayıp ilanında bulundu. Gündüzler ilçesindeki ormanlık arazide arama çalışmaları başlatan jandarma ekipleri, yeni kazılı bir alana rastladı. Alanı kazınca gencin cesedini bulan ekipler, Daştan'ın kafasına av tüfeğiyle bir el ateş edilerek öldürüldüğünü tespit etti. Gencin cesedi otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna kaldırılırken, jandarma ekipleri şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Öte yandan öldürülen gencin okulda çok başarılı bir öğrenci olduğu, arkadaşları tarafından sevildiği ve bu yıl okul başkanlığı görevini üstleneceği öğrenildi.

ZANLILAR YAKALANDI

Öğrencinin katil zanlıları olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Gündüzler beldesinde ikamet eden Yunus Emre Lisesi 11. sınıf öğrencisi Abdülgafur Daştan'ı (18) kafasından av tüfeğiyle vurup cesedi gömdüğü iddia edilen şüpheliler Erhan E. (22) ve ismi öğrenilemeyen arkadaşı, jandarma ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar neticesinde yakalandı. Şüphelilerin, ilk ifadelerinde suçlarını itiraf ettikleri ve cinayeti 'namus' meselesi yüzünden işlediklerini söyledikleri öğrenildi.

(İHA)

Editör: TE Bilisim