Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen arife günü Hamamyolu Caddesinde kurulan kayıt dışı satıcılar yüzünden esnafın iş yapamadığını aktardı.
Her gün yükselen dev alışveriş merkezlerinin arasında ayakta kalmaya çalışan küçük esnaf hareketli geçeceğini tahmin ettiği bayram günlerinde de umduğunu bulamadı. Arife günü Hamamyolu, Köprübaşı bölgesine kurulan kayıt dışı satıcılar küçük esnafın işlerini olumsuz yönde etkiledi. Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen kayıt dışı satıcıların, esnafın işlerini baltaladığını aktardı.
8 SENE SONRA
Şen, 8 sene sonra kayıt dışı satıcıların ortaya çıktığını ifade ederek, 'Esnafımız ramazanda beklentilerini bulamamışlardı. Buna karşı Ramazan Bayramı için bütün hazırlıklarını yapmışlardı. Bayrama birkaç gün kala işlerimiz yavaş yavaş kıpırdanmaya, esnafımız ticaret yapmaya başlamıştı. Her şey yolunda gidiyordu. Özellikle arife günü için esnafımız iş yoğunluk bekliyordu. Fakat 8 senedir yaşamadığımız bir şeyi yaşadık. Daha önceki senelerde belediyelerin zabıta müdürleri ile yaptığımız görüşmeler sonrasında arife günleri ve bayram süresince yasal olmayan, kayıt dışı satıcılarla ilgili gerekli önlemleri alacaklarını, mücadele edeceklerini hep söylemişlerdi. Arife günü başlayan tüm gün ve hatta gece devam eden, sonrasında da bayram boyu devam eden kayıt dışı seyyar satışlar bizi çok şaşırttı. Hamamyolu, Yunusemre Halk Çarşısı çevresi ve Köprübaşı bölgesinde özellikle bu satıcılar çok ciddi bir yoğunlukta görüldü. Bunlar esnafımızın işlerini çok ciddi manada etkilediler. Arife günü esnafımızın beklentilerini de aşağı çektiler' dedi. HM
Editör: TE Bilisim