Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen programa; Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kurum Amirleri, Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Ali İrfan İbiş, Muhtarlar Birliği Dernek Başkanı Hasan Güler ve mahalle muhtarları katıldı.
VALİDEN ASKER SELAMI
Konuşmasının başında Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan askerlerimize selam durarak destek veren Vali Çakacak, 'Allah, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Türk Milleti ordu millettir. Gerektiği zaman, vatanın bekası söz konusu ise herkes askerdir! Allah, askerimize güç, kuvvet versin' diyerek askerlere selam gönderdi.
DEVLETİN GÖREN GÖZÜ
Düzenlenen programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, 'Muhtarlık kurumu, demokrasimizin ve devlet yönetimimizin en temel yapı taşlarından birisidir. Devlet millet bütünleşmesinin tesisinde başrolde olduğu gibi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanması, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında da önemli bir yere sahiptir. Mahallelerinde, devlet ile vatandaş arasında birer köprü olan muhtarlarımız ise, ülkemizin dört bir köşesinde, devletimizin gören gözü, tutan eli aynı zamanda milletin taleplerini devlet nezdinde takipçisi olarak çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedir. Mahallelerde, köylerde bazen bizim gözümüzden kaçabiliyor veya kişi çekindiği için söyleyemiyor. Eğer yardıma muhtaç birini biliyorsanız lütfen kaymakamlıklara veya vakıflara bildirin' ifadelerini kullandı.
HİZMET AKIŞININ KÖPRÜSÜYÜZ
Türkiye Muhtarlar Derneği Şubesi ve Eskişehir Muhtarları Birliği Derneği adına konulan Ihlamurkent Mahallesi Muhtarı Birsen Canbaz ise 'Muhtarlar devleti temsil eden yönüyle her vatandaşın devlete ulaşmasında bir kapı, kamu kurumları ile hizmet akışının köprüsüdür. Biz muhtarlar dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin yanındayız' diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Çakacak, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde göreve yeni seçilen kadın muhtarlara ve 20 yılın üzerinde görev yapmış kıdemli muhtarlara plaket takdim etti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim