Eskişehir Ticaret Odası, koronavirüs salgını sebebiyle mağdur olan üyelerine sağladığı desteklere yenilerini eklemeye devam ediyor. Öz kaynaklarını seferber ederek Denizbank'tan 65 Milyon lira Nefes Kredisi hacmi oluşturan Eskişehir Ticaret Odası'ndan üyelerine bir kredi desteği daha geldi. ETO Başkanı Metin Güler'in ısrarla dile getirdiği ve tacir statüsündeki işletmelerin de yararlanmasını talep ettiği 'İşe Devam Desteği' kapsamında, Küçük İşletme Can Suyu Kredisi oluşturuldu. Bu sayede ETO üyeleri Halkbank'ın sağladığı Küçük İşletme Can Suyu Kredisi'nden faydalanabilecek.
BAŞVURULAR HALKBANK'A
Halkbank tarafından verilen Küçük İşletme Can Suyu Kredisi hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, 'Yoğun gayret ve mesai harcayarak, odamızın tüm kaynaklarını seferber ederek 27 Nisan itibariyle üyelerimize 65 milyon lira Nefes Kredisi imkanı sağladık. Koronavirüs salgını sebebiyle mağdur olan üyelerimize bir destek daha verilmesine öncülük ediyoruz. İşe Devam Desteği kapsamındaki kredilerden tacir statüsünde olduğu için üyelerimiz faydalanamıyordu. Odamızın talepleri ve gayretleri olumlu sonuç verdi. Bundan böyle şahıs şirketi olan Eskişehir Ticaret Odası üyeleri de bu imkanlardan faydalanabilecek. 3 Milyon Lira'nın altında cirosu olan üyelerimiz Halkbank'tan 25 bin lira üst limitli kredi ve 25 bin lira limitli Kobi Kart başvurusu yapabilirler' diye konuştu.
300 MİLYON LİRA
Eskişehir Ticaret Odası'nın 2017 ve 2018 yılında da TOBB nefes kredisi sağladığını belirten Güler, 'Zor durumda olan üyelerimize bir kredi desteği daha sağlanmasına öncülük etmekten; tüccarımızın, küçük ölçekli firmalarımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Halkbank tarafından verilecek olan Küçük İşletme Can Suyu Kredisi, virüs salgını sebebiyle finansman sorunu yaşayan üyelerimizin derdine derman olacak. Tahsis edilecek olan bu kredi ile birlikte Eskişehir Ticaret Odası üyelerine 150 milyon liralık bir kredi hacmi daha sağlamış olacak. 2017, 2018 yıllarında sağladığımız ve son açıkladığımız Nefes Kredisinin tutarı 150 milyon liraya ulaşacak. Küçük İşletme Can Suyu Kredisi ile birlikte son üç yılda oluşturduğumuz toplam kredi desteği ise 300 milyon liraya yaklaşacak' dedi. HM
Editör: TE Bilisim