Toplantıya; Tataristan Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Deniz Ersöz, Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, TÜRKSOY Genel Sekreteri Dusen Kaseinov, Azerbaycan Milli Meclisi'nden Nizami Caferov , Kırım Kültür Bakanlığı Temsilcisi Atageldi Şahmiradov, Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tataristan Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'in bu süreci başarılıyla gerçekleştirdiğinden bahsetti. Eskişehir'de yıl boyunca yapılan etkinliklere de değinen Bakan Sibagatullin, Türk dünyasındaki bütün insanların kardeş olduğunu söyledi.

2103 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'den Kazan'a kalabalık bir heyetle geldiklerini söyleyen Vali Tuna, 'Hepinize Eskişehir'den selam getirdik' dedi. Heyetçe, Kazan da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Vali Tuna, 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak görevi yerine getirmenin ve Kazan'a huzur içinde devretmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim