Koronavirüs nedeni ile çalışmalarına ara veren Odunpazarı Belediyesi Gençlik Merkezleri, atölye çalışmalarına online olarak devam ediyor.
KALİTELİ ZAMAN
Koronavirüs salgın nedeni ile evlerinden çıkamayan gençler, sanal ortamda gerçekleştirilen atölyeler sayesinde hem öğreniyor hem de kaliteli zaman geçiriyor. İnternet üzerinden gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Ceren Özdemir Gençlik Merkezi Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'nin eğitmenliğini yazar, şair ve çizer Erol Büyükmeriç yapıyor. İnternet ortamında gerçekleştirilen atölyenin son oturumuna Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve eleştirmen Mukadder Özgeç katıldı.
KİTAPLAŞTIRILSIN
Oturumda, Türk edebiyatında deneme ve roman alanındaki eserleri ve eleştirmen kimliği ile öne çıkan Tahsin Yücel hakkında konuşuldu. Özgeç, Tahsin Yücel'in 1950'li yıllardan beri kaleme almış olduğu eserlerin kritiğini katılımcılarla paylaştı. Katılımcılar, Başkan Kurt'tan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi'nde ortaya çıkan öykülerin kitaplaştırılmasını istedi. Başkan Kurt'ta katılımcılara konu hakkında çalışma yürüttüklerini belirterek, sosyal mesafenin önemini bir kez daha hatırlattı. HM
Editör: TE Bilisim