ZAMANA DEĞİL PUANA
İHTİYAÇ VAR
Eskişehirspor'da sular durulmuyor. 7 haftada 4 puan toplayan Kırmızı Siyahlılarda ibre Teknik Direktör Michael Skibbe'ye döndü. 7 haftalık periyotta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Alman çalıştırıcı, her maç sonrasında olduğu gibi zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ligin dibine demir atan Es Es'in artık zamana değil acil puana ihtiyaç olduğunu unuttu. 7 haftada toparlanamayan Şimşeklerde taraftarın da sabrı taştı ve Alman çalıştırıcıyı istifaya davet etti. Yönetim olağanüstü toplandı. Yapılan toplantıda yönetim kurulu üyelerinin tek düşüncesi vardı, o da Skibbe'nin bir an önce gönderilmesi.

Yaptığı yanlış kadro tercihleri ile de büyük tepkiler toplayan Skibbe, sezon başında takıma çok inandığını, transfer istemediğini söylemişti. Ancak tüm camia bu takıma transferin şart olduğunu her fırsatta dile getirmişti.
Yönetim tarafından yapılan transferleri oynatmadı, kendi istediği futbolculara sürekli şans tanıdı. Ancak Skibbe'nin beklentilerini bile karşılayamamalarına rağmen takıntılarından vazgeçmedi.

Son 2 haftada Engin'e şans verdi. Sezon başından beri sakat olan, bu sezon hiçbir maçı olmayan Kamil Ahmet Çörekçi'yi Beşiktaş gibi zorlu rakip karşısında ilk 11'de oynattı. Onur takıntından hiçbir zaman vazgeçmeyerek her defasında futbolcunun sonunu hazırladı. Taraftarların önüne adeta yem gibi atarak genç futbolcunun her maç sonunda yuhalanmasına neden oldu. Geçen hafta 18 kişilik kadroya dahi almadığı futbolcuyu Beşiktaş maçında ilk 11'e koydu.

KADROYA ALMADI

Takımın kritik bir viraja girdiği dönemde orta sahada performansının düşük olduğunu söyleyerek, ileriye top taşıyabilen tek futbolcu Lawal'ı 18'e dahi almadı. Gol yollarında sıkıntı çekerken Emre Güral'ı 18 'e almadı. Her futbolcuya her şeye bir bahane üretti. 5 mağlubiyet aldı, hala zamana ihtiyacım var dedi. Artık takımın zamana değil, puana ihtiyacı olduğunu unuttu. Bu durum karşısında da son sözü taraftarlar söyledi. Alman çalıştırıcı Michael Skibbe'yi istifaya davet etti. Taraftarların istenmeyen adam ilan ettiği Skibbe ise istifa etmedi, kovulmayı beklemeye çekildi.

7.maçta Skibbe'nin karnesi
1 GALİBİYET,
1 BERABERLİK,
5 MAĞLUBİYET

Fenerbahçe – Eskişehirspor 2-0
Eskişehirspor – Sivasspor 4-2
Eskişehirspor – Çaykur Rize 1-1
Antalyaspor – Eskişehirspor 2-0
Eskişehirspor – Kasımpaşa 0-3
Bursaspor – Eskişehirspor 2-0
Eskişehirspor – Beşiktaş 1-2





Editör: TE Bilisim