Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam yaptığı açıklamalarda hem lig hem de kupada hedeflerinin içinde yer aldıklarından dolayı mutluluğunu dile getirirken, 'Avrupa giden yolda futbolcularımız sorumluluklarının farkında. Bu yüzden kendilerine yakışan mücadeleyi verecekler' dedi.

Dün tesislerde yapılan antrenman öncesinde Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam önemli açıklamalarda bulundu. Avrupa Kupalarına gidecek iki kulvarda da hedefin içinde olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Sağlam, alt sıralarla olan puan farkını da göz önünde bulundurarak önümüzdeki maçlarının telafisinin zor olacağını kaydetti.

TELAFİSİ ZOR MAÇLAR

Sağlam 'Eskişehirspor olarak hem kupada hedefimize sağlam adımlarla ilerliyoruz hem de ligde beşinci sıradayız. Avrupa kupasıyla alakalı iki kulvarda da hedefimizin içinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Lige baktığımız zaman on birinci sıradaki takımın bizden sadece iki puan geride olduğunu görüyoruz. Elazığ maçında olduğu gibi kazançlarda altı basamak yukarı çıkabileceğimiz gibi, kaybettiğimiz zaman da rakiplerin durumuna göre üç dört basamak aşağı inebiliyoruz. Kalan maç sayısı az olduğu için de maçların telafisi çok kolay olmayacak.

ZOR DEPLASMAN

Bu sebeple sıralamadaki yerimizi biraz daha garantiye almak için önümüzdeki maçları kazanmamız gerekiyor. Rize deplasmanı da bu maçlardan biri olacak bizim için. Zor bir deplasman ancak tarafımızdan 3 puanla geçilmesi hem bizim sıralamadaki yerimizi sağlamlaştıracak, hem de önümüzdeki hafta oynayacağımız kupa ve Gençlerbirliği maçıyla alakalı olarak taraftarın, camianın ve takımın motivasyonunu üst seviyeye çıkaracak.

AVRUPA'DA OYNAMAK İSTİYORUZ

Yani sadece 3 puan kazanmayacağız, geleceğe bakışla alakalı da kazanımları olacak. Elazığspor maçının moraliyle hafta başından beri antrenmanlarımız devam ediyor. Cuma günü Rize'ye giderek son antrenmanımızı da orada yapacağız. Oyuncularımız içinde oldukları durumun bilincindeler. Sorumluluk alarak kendilerine yakışan mücadeleyi sahada ortaya koyacaklar. İnşallah hem ligde, hem kupada istediğimiz yere hep birlikte geleceğiz. Sezon başından beri telaffuz ettiğimiz bir hedef var, önümüzdeki sene Eskişehirspor olarak Avrupa'da oynamak istiyoruz. Bu onuru ve gururu hep beraber yaşamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu moral ve bu keyifle Rize maçını da güzel geçirip önümüze bakacağız' dedi.

BEN ESKİŞEHİR'DE MUTLUYUM

Ertuğrul Sağlam, basında çıkan, önümüzdeki sene başka takıma gideceği yönündeki haberlerle ilgili gelen bir soruya ise, 'Ben antrenörlüğe Samsunspor'da başladım. Beşiktaş'tan sonra iki sene Kayserispor ve dört sene Bursaspor'da geçirdim. Bu gibi söylentiler her antrenörlük dönemimde oldu. Ben Eskişehirspor'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Sezon sonunda İnşallah hedeflerimize ulaşırsak o zaman çok daha mutlu olacağız.' şeklinde cevap verdi.


Editör: TE Bilisim