ESO Başkan adayı Celalettin Kesikbaş, seçim çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. ESO'ya başkan olduğu taktirde kentin gelirlerinin artması ve sanayi bölgesinin büyümesi için hayal ettiklerini yapacaklarını söyleyen Kesikbaş, 'Yılmak yok yola devam. Biz siyaseten burada değiliz. Bir amacımız, hedefimiz var. Eskişehir sanayisini büyütmek, kentin gelir ve refah seviyesini arttırmak istiyoruz. Bunun sanayi ile olacağına inanıyoruz. İhracatla büyüyen bir sanayinin değerine inanıyoruz. Tecrübelerimizi Eskişehir ile paylaşmak istiyoruz. Bütün fikirlerimizi Eskişehir sanayisi üzerine kurgulandırdık' dedi.
BU VİZYON İŞİ
Sanayiciliğin bir vizyon işi olduğunu belirten Kesikbaş, 'Sanayi Odası her şeye karışmak zorunda. Oradakilerin hepsi sanayici. Ben bugüne kadar Sanayi Odası'nın BAKSAN ya da Küçük Sanayi hakkında hiçbir yorum yapmadığını, taraf olduğunu hatırlamıyorum. Oradaki insanlar da sanayici. BAKSAN Eskişehir'in MODEKO'su olabilir. Bunları iyi planlamak gerekiyor' ifadelerini kullandı.
SEÇİMLER ÖNEMLİ
Seçimlerin öneminden bahseden Kesikbaş, 'Yeter ki sanayiciler bize sahip çıksın. 4 Nisan'da yapılacak seçimler çok önemli. Biz hayallerimize hayata geçirmek için kazanmak istiyoruz. Bunun için de çok çalışıyoruz. Biz Sanayi Odası Başkanı seçmeyeceğiz. Eskişehir sanayisi için bir CEO ve yönetimini seçeceğiz. Sanayi Odası seçimlerine varız. Yolumuza devam ediyoruz. Bu işin siyasi bir kısmı yok. Tamamen amacımız bir ekonomi yaratmak. Tüm sanayiciler oylarını bize versin. Demokratik haklarını sonuna kadar kullansınlar ve biz de bu hayallerimizi Eskişehir için gerçekleştirelim' ifadelerini kullandı. Alpu Ovası'na yapılması planlanan kömürlü termik santral konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kesikbaş, 'Kentin bileşenlerinin önce doğru bir argüman ortaya koyması gerekiyor. Henüz daha Eskişehir insanı da, Eskişehir sanayicisi de bunun ne getirip ne götüreceğini bilmiyor. İnsanlarda oturmuş bir algı da yok. Eskişehir özelinde bakılması gerekiyor. Bu işin siyasi malzeme yapılmaması gerekiyor' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim