5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Gonca Babadağ Koordinatörlüğünde Eskişehir Kent Ormanı'nda biraraya gelen çocuklar, ormandaki çöpleri topladı.' Doğaya yalnızca ayak izini bırak' sloganıyla biraraya gelen çocuklara, aileleri de destek verdi.

Farkındalık Yarattık

Etkinliğin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Gonca Babadağ, 'Çocuklarla ilkokul görsel sanatlar dersinde bazı etkinlikler düzenleyerek aslında onların çevre duyarlılığını artırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda günlük hayata ilişkin filmler, afişler, belgeseller, fotoğraflar kapsamında bazı sorgulamalar gerçekleştiriyoruz. Ve çocuklar aslında çevreye yönelik davranışlarının sonuçlarını irdelemiş oluyorlar. Bu etkinliğin amacı da aslında insanları uyarma noktasında bir farkındalık yaratma etkinliği. Öncesinde çocuklarla 'Doğaya yalnızca ayak izini bırak' sloganı kapsamında bir afiş hazırladık. İnsanları uyarmayı amaçlıyoruz. Atıklarımızı niçin geri dönüşüme atmalıyız, atıklarımızı nasıl geri dönüştürebiliriz konusunda insanlara bunların önemini anlatmak istiyoruz. Bugün bu çerçevede etkinliğimizi yaptık. Önce afiş hazırladık çocuklarla, sonrasında hep birlikte çöp toplama etkinliği gerçekleştirdik' dedi.

Çöp Atanları Görünce Üzülüyorum
Yerlere çöp atanları gördüğünde üzüldüğünü söyleyen Mina Ecrin, Burayı toplamak için geldik. Çöpleri toplamak için kendimizi feda ettik. Ben toplarken düştüm ama toplamaya devam ettim. Vazgeçmedim. Burası çok güzel bir yer. Pis olmamalı. Lütfen çöp atmayın. Burası çok güzel orman. Yazık oluyor. Çöp atanları görünce üzülüyorum. Burası herkesin hakkı' diye konuştu.

Geleceklerini Düşünsünler
' Yerlere çöp atmayın' diyen Asya Ada Yavuz, 'Bugün çöp topladık. Çok eğlendik. Yerlere çöp atanlar geleceklerini düşünmüyorlar, gelecekte su sıkıntısı çekebiliriz. Geleceklerini düşünmelerini istiyorum herkesin. Çöp atmayın. Geri dönüşüm de önemli. Ben atık pil kutusu yaptım. Çöpleri bende topluyorum bizim sitede. Evin önündeki geri dönüşüm kutusuna atıyorum' şeklinde konuştu.

Doğaya Zarar Vermeyin
Doğaya zarar verilmemesi gerektiğini belirten Nil Ada Aykaç ise, 'Çöp topladık. Bir sürü çöpler vardı en çok plastik ve karton vardı. Yerlere çöp atıyorlar. Kendilerine ve doğaya zarar veriyorlar' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim