ES TV Haber Müdürü Şener Çetin'in konuğu olan Erenler, Muharrem ayının kendileri için yas ayı olduğunu söyledi. Muharrem ayında hissiyatlarının en üst seviyeye çıktığını belirten Erenler, 'Bu ay içerisinde birçok önemli olay vardır. Ama 10 Ekim 680'de Hazreti Hüseyin Muharrem ayının 10'uncu günü en kadar kişilerce edilince bizim için yas ayı olmuştur. Hüzün çeşmemizin dinmediği hale geldi. Muharrem ayı eşittir Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin matem günü olarak en derin yerdedir' dedi.
CANLI YAYIN YAPTIK
Pandemi dolayısıyla toplu etkinlik yapamadıklarını kaydeden Erenler, 'Öncelikle pandemi sürecindeyiz. İnsan sağlığı her şeyden önemli. Pandemi nedeniyle tüm toplum olarak ibadetlerimizi istediğimiz gibi gerçekleştiremedik. Biz Cemevinde bir araya gelemediğimiz için 10 gün boyunca buradan canlı yayın yaparak anlatımlarımızı gerçekleştirdik. Küçücük bir virüs bizleri ibadethanemizden etti. Bu olayın bizleri biraz daha kırbaçlaması gerekiyor' ifadelerini kullandı.
YANLIŞ ALGI VAR
Muharrem ayında yaptıkları ibadetlerden söz eden Erenler, 'Bu ayda Aleviler yas ve matem içerisindedir. Düğün, eğlence kesinlikle yapmazlar. 10 gün tıraş olmazlar, kurban kesmezler, kan akıtmazlar. Kahkaha ile gülmezler' diye konuştu. Muharrem ayında oruç tuttuklarından da bahseden Erenler, 'Et yemiyoruz, hiçbir cana zarar verilmesini istemediğimiz için. Su içmiyoruz. Ama toplumda yanlış bir algı var. Sadece su içmiyorlar diye. Aslında öyle değil. Niyet ediyoruz, Allah rızası için. Suyu 10-12 gün boyunca içmiyoruz' dedi. ESRA ÜNLÜ
FOTO ALTI: Erenler, programda kendi sazıyla deyişler ve dualar okudu.
Editör: TE Bilisim