KESK Eskişehir bileşenlerinin, Odunpazarı Meydanı'nda yapılacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasıyla ilgili yapacağı yürüyüşün güzergahı belli oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, 1 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'te Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak yürüyüşle Atatürk Caddesi'nden Odunpazarı'na ulaşılacağını belirtti. 1 Mayıs'ları kutlayabilmek için ilk önce özünü anlamak gerektiğini belirten Mutlu, 'Bugün sendikalarda; büyüklük, küçüklük tartışmaları, işçiyi sadece oy olarak görmek, lüks araçlarla gezmek, villalarda oturmak tartışılmaktadır. İşçi ölümleri, kadın cinayetleri, taşeron çalıştırma, özelleştirme, sürgünler, baskılar, cezalar, sendikasızlaştırma, grev vazgeçilmezlerimizdir. İnsanlar bu acı günlerin hesabını elbet bir gün soracaktır. Bu ruh ve anlayışla halkımızı 1 Mayıs'a davet ediyoruz' dedi. Mutlu, Odunupazarı Meydanı'nda bayram kutlamalarında konuşmalar ve sunumlar yapılacağını, daha sonra sanatçı İlkay Akkaya ve grubunun konser vereceğini kaydetti. (Tuğçe Mertler)

'Her 1 Mayıs yarınlarımızın yaşanılır olmasına katkıda bulunacak'

Vali Güngör Azim Tuna 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında, emeğin, alın terinin, dostluk ve kardeşliğin günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı toplum olarak önemsediklerini belirten Vali Tuna şunları kaydetti: ''

'Her 1 Mayıs, geçmişten geleceğe uzanan medeniyet çizgimizi daha da belirginleştirecek ve yarınlarımızın daha yaşanılır olmasına katkıda bulunacaktır. Emeğin ve alın terinin kutsallığını yansıtan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün özüne ve anlamına uygun olarak çalışma barışını güçlendirmesini, toplumumuzda dostluk ve dayanışmayı artırmasını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanmasını temenni ederim. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en iyi dileklerimle kutluyorum.''

'Sendikalarla birlikte 1 Mayıs'ı Eskişehir Taksim'de kutlayacağız'

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Açıklamasında Ataç, daha adil bir dünya için işçi dayanışmasının her yıl kutlandığını ve bunun egemen güçler tarafından bastırılmak istendiğini belirtti. 1 Mayıs'ın ülke genelinde geçen yüzyılın başlarından bu yana kutlanmaya başlandığını ve 1977'de kanlı olayların katillerinin hala bulunamadığını anlatan Başkan Ataç, ''Bu 1 Mayıs'ta her zamanki gibi işçilerin karşısına yine çeşitli yasaklar konmuş ve bu anlamlı günün geçtiğimiz yıl olduğu gibi İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlanması yasaklanmıştır. Bu yasaklara sembolik bir tavır olarak Eskişehir'de bir benzeri inşa edilen Taksim Meydanı'nı kendimize ilk buluşma alanı olarak seçtik. Sendikalar ile işbirliği içinde 1 Mayıs'ı Eskişehir Taksim'de saat 11.00da kutlayacağız. Bu güzel dayanışma gününde tüm insanların emeğinin karşılığını aldığı, çocuk işçiliğinin son bulduğu, adil ve yasaksız bir dünya dileğiyle tüm emekçilerin 1 Mayıs'ını kutlarım'' dedi.

'Barış, özgürlük, demokrasi için alanlarda olacağız'

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Kurt, mesajında 1 Mayıs'ın 'Emek en yüce değerdir' diyenlerin bayramı olduğunu ve mücadelenin simgeleşmiş tarihsel adı olduğunu belirterek, emekçinin tarlada, fabrikada, hastanede, gemide, okulda, üniversitede, büroda ve daha birçok alanda daha güzel yarınların hayallerini kurmak istediğini kaydetti. Başkan Kurt, 'Bu hayalleri hep birlikte gerçekleştirmek için emekçinin üretimden gelen gücünü kullanması en doğal hakkıdır. Barış, özgürlük, demokrasi için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için hep birlikte alanlarda olacağız. Tüm emekçilerin 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma günü kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim