Eskişehir'de telefonla aradıkları kişileri hakim, savcı veya devlet görevlisi olarak tanıtıp, mağdurların evden çıkmalarını engellemek için de 'evinizin önünde keskin nişancı var' yalanı uyduran, telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin son bir ay içerisinde 700 bin liraya yakın haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, telefonla dolandırıcılık yapan kişilerin, mağdurları telefonla arayıp, 'banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiği gerekçesiyle paralarını başka bir hesaba transfer etmesini', 'kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini, cinayet işlenirse suçun üzerinde kalacağını' söyleyerek korkuttukları, 'banka hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığını ve suçsuz olduklarının ortaya çıkması için belirli bir miktar para yatırmaları gerektiğini' söyledikleri, bunun yanı sıra dolandırıcıların polis ekiplerine yakalanmamak için MOBESE' bulunmadığı sokakları tercih ederek, mağdurlardan para ya da ziynet eşyalarını buralarda teslim aldıkları bildirildi.

Dolandırıcıların, telefonla bağlantı kurdukları kişileri, diğer aile bireyleri ile telefon konferans yöntemiyle bağlantı kurdurup inandırıcılıklarını artırdıkları, bunların dışında aradıkları mağdurların telefonlarını bloke ederek, güvenlik güçlerini aramalarını engellediklerinin de başka bir yöntem olarak bilindiği kaydedildi.

Mağdur kişilerden o an için nakit bulunan para haricinde banka hesaplarındaki paraların hepsini çektirdikleri hatta bankaya yönlendirip kredi kullandırdıkları da polis ekiplerince tespit edildi.

Başka kişilere haber vermemesi için 'evinizin önünde keskin nişancı var, dışarı çıkmayın' yalanına da başvuran dolandırıcıların, Eskişehir'de son bir ay içerisinde özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan mağdur kişilerden yaklaşık 700 bin lira aldıkları ortaya çıktı. (AA)

Editör: TE Bilisim