Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşliğinde, Eskişehir Sakatlar Derneği üyeleri ve Tepebaşı Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi Gökkuşağı Kafe ve Montaj Atölyesi'nde özel eğitim alan down sendromlu gençler, aileleri; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Sakatlar Derneği Şube Başkanı Cafer Eşen ve engelli bireyler, Eskişehir'den uzun yıllardan sonra ilk kez bir engelli grubun meclisi ziyaret ettiğini ve ilk kez CHP Genel Başkanı ile bir araya geldiğini belirterek, buna vesile olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a ve kendilerini ağırlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Engellilerin sorunlarını aktardığı sohbetin ardından Kılıçdaroğlu'nun diğer konukları Gökkuşağı'nın down sendromlu gençleri ve Montaj Atölyesi'nde çalışan engelli gençler oldu. İş-kur ile yapılan ortak projeyi bitirerek aşçı yardımcılığı sertifikasını alan zihinsel engelli gençler, üniformaları ile Kılıçdaroğlu'na kendi elleri ile yaptıkları incir tatlısı ve triliçe tatlısını ikram ettiler.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Engelli dostu bir kent yaratan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a bu örnek çalışmaları sebebi ile teşekkür ediyorum' derken aşçılıktan spora, sanattan mesleki beceriye kadar birçok alanda engelli gençlerin topluma kazandırılmasının önemli olduğunu vurguladı. (HM)

Editör: TE Bilisim