Kırılmayan Hayaller Kitabı yazar Dr. Nilay Yılmaz ve üç boyutlu kağıt tasarımcısı Burhan Bilgiç eğitmenliğinde, farklı okullardan gelen 15 çocukla birlikte yapılan yaratıcı çalışmaların sonunda 2016 yılında ortaya çıktı.

EĞİTİMDE İYİ ÖRNEK

Kırılmayan Hayaller kitabı tasarım, uygulama ve içerik açısından disiplinler arası bir haklar eğitimi modeli oluşturması açısından çok özel bir yayın olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu özelliği ile 2015 yılından beri pek çok okulda hizmet içi eğitim dönemlerinde öğretmen eğitimlerinin de model kitabı olarak kullanıldığına dikkat çekti. Görsel okumanın ve görsel tasarımın da ön planda olduğu kitap, 2016 yılında Sabancı Üniversitesi tarafından 13. İyi Örnekler Konferansı'nda 'eğitimde iyi örnek' seçilerek önemli bir başarıya da imza attı. Ayrıca Fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiğin bir arada işlendiği 'Kırılmayan Hayaller STEAM Atölyesi' 2019 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Ulusal Hikaye Anlatıcılığı Kongresi'nde Eğitimde İyi Örnek seçilerek eğitimcilerle buluştu.

BÜYÜK MUTLULUK

Çocukların hayallerini süsleyen Masal Şatosu'nda düzenlenen atölyelerde de Kırılmayan Hayaller kitabını aktif olarak kullandıklarını belirten yetkililer, kitabın 40 binden fazla öğrenciye ulaşmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. HM

Editör: TE Bilisim