Bugüne dek 200 bine yakın dut fidanını üreticiyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi, dut çelik üretimini hız kesmeden gerçekleştiriyor. Ekonomik olarak zor günler yaşayan üreticiye ek gelir sağlayan ve kooperatifçiliği tekrar canlandıran proje sayesinde desteklerden faydalanan üreticiler eski günlerdeki gibi dut bahçelerini açmaya devam ediyor.
HATIRLATIYORUZ
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı üretim tesisinde çelik üretiminin devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 'Şehrin kaybolan değerlerinden birisi de ipek böcekçiliği. Zamanında üreticimiz bu işten güzel gelirler elde ederken, bugün artık klasik tarıma yönlenmiş durumda. Belediye olarak bu konuya hassas yaklaşıyor ve üreticimize bu değerimizi tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bu yüzden de İpek Böcekçiliği Geliştirme Projemiz ile bugüne dek 200 bine yakın dut fidanını üreticilerle buluşturduk. Koza Birliği aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla üreticimize ekonomik olarak biraz olsa da nefes aldırdığımızı düşünüyorum' dedi.
80 BİN HAZIR
Büyükerşen, sözlerine şu ifadelerle devam etti: 'Ekiplerimiz bir taraftan da kendi üretim tesisimizde dut çeliklerinin de üretimine devam ediyor. Bu yıl için 80 binden fazla dut çeliği fidanımızı hazır hale getirdik. Şubat ayı içerisinde de geçtiğimiz yıl ürettiğimiz ve dağıtıma hazır hale gelen yaprak dutu fidanlarımızı üreticilerle buluşturacağız.' HM
Editör: TE Bilisim