Çakırözer, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet ve ulusal bayramların değersizleştirilmesine yönelik her türlü girişimi kınadı ve Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadelenin bugün demokratik, laik ve çağdaş cumhuriyet için verildiğini söyledi. CHP'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı Meclis'te çocuklarla birlikte kutlama kararı aldığını hatırlatan Çakırözer, 'Çocuklarımız için daha adil, daha özgür ve daha çağdaş bir ülkeyi inşa etmek yolunda her gün bir önceki güne daha çok çalışmak zorundayız. Bu sorumlulukla çalışacağız' diye konuştu.

ÇOCUK HALARI KOMİSYONU KURULSUN

CHP'li Çakırözer, çocukların haklarını korumak ve gözetmek amacıyla anlamlı bir teklife de imza attı. Büyükşehir belediye meclislerinde 'Çocuk Haklarını İzleme ve Gözetme Komisyonu' kurulması önerisini içeren kanun teklifi hazırlayan Çakırözer, oluşturulacak komisyonun çocukların karşı karşıya bırakıldığı sorunlara büyükşehir belediyelerinden başlamak üzere çözüm yollarının oluşturulması için katkı sağlayacağını bildirdi.

KIZ ÇOCUKLARI OKULA DEVAM EDEMİYOR

Gerekçede, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Örgün Eğitim 2015-16' istatistiklerine de yer verilerek Türkiye'de 6-18 yaş toplam çağ nüfusunun yüzde 14'ünün yani 2 milyon 215 bin 81 öğrencinin eğitim olanağından yoksun olduğu vurgulandı. 2015 yılında 8. sınıfı bitiren öğrenci sayısının 1 milyon 366 bin olduğu ancak 415 bin öğrenci ise ortaöğretime devam edemediği, bu öğrencilerin de 194 bin 822'sini kız çocuklarının oluşturduğuna dikkat çekildi. (HM)

Editör: TE Bilisim