AKP Büyükşehir adayı geçtiğimiz Çarşamba günü Kızılay'ı ziyaret etti. Birileri tarafından toplanan vatandaşlara ve özellikle gençlere 'siyasi propaganda' yaptı.

AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan geçtiğimiz Çarşamba günü TÜRK KIZILAYI Eskişehir Şubesini ziyaret etti. Ancak bu ziyaret Kızılay yönetim kuruluna yapılan bir ziyaret değildi. Adayın Kızılay'a geleceği saatte, bir takım kişiler tarafından çağrılan vatandaşlar ve gençler binada bir araya geldiler. AKP Başkan adayı da, toplantıya katılanlara 'siyasi propaganda' yaptı.

Görevi yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere yardım etmek, ilaç, yiyecek, giyecek, çadır sağlamak olan ve bağışlarla yaşayan bir kurum olan ve 145 yıllık şerefli bir mazisi olan TÜRK KIZILAYI, bu yolla siyasete alet edilmiş oldu. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) dan sonra TÜRK KIZILAYI da AKP parti binası gibi çalışmaya başladı.

Olayın duyulmasından sonra vatandaşlar sosyal medya üzerinden bu olaya büyük tepki gösterdiler. Gazeteci Can Ataklı'nın da facebook sayfasında paylaştığı TÜRK KIZILAYI binasında yapılan siyasi toplantı, yalnız Eskişehir'den değil, ülkenin hemen her yerinden tepkiler aldı. İktidar partisi mensupları bir kez daha siyaset ve seçim kazanmak adına kural, sınır ve etik tanımadan hareket etti.

Editör: TE Bilisim