Toplantıya ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arıkan, EOSB Denetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, Bakanlık Uzmanları ve çok sayıda sanayici katıldı.

ESO Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Kurumsal Ar-Ge Destekleri Dairesi Başkanlığı Uzmanları programın, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.

Program üç temel destek unsurundan oluştuğunun, bunların ise Makine ve teçhizat desteği, Kredi faiz desteği ve İşletme gider desteği olduğunun vurgulandığı toplantıda program kapsamında, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere şartların sağlanması durumunda toplamda 10 milyon TL'ye kadar, büyük işletmelere ise 2 milyon TL'ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacağı açıklandı. Toplantıda bir değerlendirme yapan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, programın Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerin ticarileştirilmesine ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamasına destek vereceğini ve bu yüzden önemli olduğunu bildirdi.(HM)

Editör: TE Bilisim